Oro uosto Saugumo departamento direktorius Raimondas Lazdinis nuo kitų metų planuoja skirti saugumui ne 3,5 mln. latų (17 mln. Lt), o 10 mln. latų (48,7 mln. Lt). Todėl žadama įvesti specialią 9 eurų (31 Lt) priemoką, jei pinigus iš keleivių rinks oro linijų bendrovės, arba 10 eurų (34,53 Lt) priemoką, jei pinigus rinks oro uostas.

Jei ateinančiais metais keleivių srautas išliktų toks, kaip šiemet, oro uostas uždirbtų 17 mln. latų (83 mln. Lt). Tačiau R. Lazdinio teigimu, 2012 m. keleivių srautas sumažės 40 proc. Nauji planai susiję su valstybės dotacijų sumažėjimu. Be to, „Raynair“ skolinga oro uostui 700 tūkst. latų (3,4 mln. Lt), o „airBaltic“ – 12 kartų daugiau.

Vyriausybė gavo dokumentą apie papildomas rinkliavas, tačiau jis įslaptintas. Baiminamasi, kad rinkliavos taps oro uostui tiesiog papildomu pajamų šaltiniu. Uosto vadovas Arnis Luksė apie naują rinkliavą išgirdo iš žurnalistų. Jis sakė nieko nežinąs apie naujo mokesčio įvedimą ir pareiškė, kad saugumui užtikrinti pakanka tam skiriamų lėšų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją