„Vyriausybė pritarė tam, kad būtų įgyvendinamas koncesijos projektas pagal kurį skirtas žemės sklypas, jame (būtų – DELFI) pastatyta daugiaaukštė stovėjimo aikštelė ir ją kažkuris pasirinktas konkurso tvarka privatus operatorius eksploatuotų. Tokiu būdu būtų išspręsta automobilių statymo problema Santariškėse“, - sako susisiekimo viceministras Arūnas Štaras.

Vyriausybės sprendimo dėl planuojamos stovėjimo aikštelės Santariškėse reikėjo dėl to, kad, anot A. Štaro, savivaldybė neturėjo pakankamai teisų į Santariškėse esantį žemės plotą, nes jos savininkas – Sveikatos apsaugos ministerija. Ministerija taip pat planuoja skelbti konkursą dėl šios stovėjimo aikštelės statybos.

„Dar techninių skaičių nėra, yra tik principinis apsitarimas, o kokia vertė bus konkursas nustatys“, - sakė viceministras.

Planuojama, kad naujojoje aikštelėje turėtų būti nuo kelių šimtų iki tūkstančio vietų, tačiau termino, kada ji turėtų pradėti veikti – nėra.

„Ministerija priims sprendimą dėl konkurso organizavimo, dėl nugalėtojo atrinkimo ir suteikimo tam nugalėtojui teisę įsirengti tą aikštelę, ją eksploatuoti, aišku, imant už tai atitinkamą mokestį, ką mes per tą laiką spėjome padaryti – projektas vadinamas gyvybingu, jis turi apsimokėti, turėtų būti normalus, rimtas konkursas“, - dėstė A. Štaras.

Dabar Santariškėse yra kelios automobilių statymui tinkamos teritorijos ir kiekviena jų priskirta Santariškėse esančioms ligoninėms, taip pat automobilius galima statyti gatvėje. Planuojama, kad pagrindiniai naujos aikštelės klientai bus ligoninių lankytojai, nes esą medikai automobilių statymo problemą jau yra išsisprendę naudodami ligoninių turimas teritorijas.

„Bus surastas privatus investuotojas, (jis - DELFI) pastatys, operuos ir jisai ims tokius mokesčius, kad užtektų aptartam pagal sutartį, aišku, ir eksploatavimui, ir tam tikram pelnui gauti, - sako jis. - Jeigu ji bus brangi, investuotojas neatsiims pinigų, kuriuos jis investuos, jis prisiims riziką pasistatyti ir operuoti, ir, aišku, gauti tiek pinigų, kad apsimokėtų“, - paaiškino A. Štaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)