TVOU sekmadienį įsigaliojo naujas vasaros sezono reguliariųjų skrydžių tvarkaraštis. Čia darbą pradeda dvi pigių skrydžių bendrovės „Wizz Air” ir „Ryanair”. Pirmoji skrydžius į Londoną, Korką, Donkasterį, Eindhoveną, Milaną, Romą, Barseloną ir Stokholmą pradės nuo balandžio 17-osios. „Ryanair” – į Brėmeną, Dubliną, Žironą, Londoną (Stanstedą), Milaną ir Romą skraidys nuo gegužės 2 dienos.

Dėl pigių skrydžių konkurencijos „airBaltic“ atsisako dalies iš Vilniaus numatytų skrydžių. „airBaltic“ iš Vilniaus tiesiogiai nebeskraidys į Dubliną, Londoną, Romą ir Paryžių.

Vilniaus oro uosto senbuvė „Estonian Air” dar papildė savo skrydžių žemėlapį ir skraidys ne tik į Taliną, Amsterdamą, Stokholmą (Arlanda), bet ir nuo gegužės 1 dienos - į Berlyną. Iš viso Vilniaus oro uoste dirbs 15 skrydžių bendrovių, kurios skraidins 25 kryptimis.

Simonas Bartkus LiMA nuotr.
„2011-ųjų vasarą Lietuva oru bus pasiekiama geriausiai per savo nepriklausomybės istoriją. Iš visų trijų Lietuvos oro uostų bus pasiūlyta daugiau vietų negu pačiais geriausiais, “prieškriziniais”, 2008-aisiais. Vilniaus oro uoste reguliariaisiais skrydžiais šių metų liepą bus pasiūlyta beveik tiek pat vietų kaip ir 2008-aisiais – apie 200 tūkst. Didesniam pasiūlos augimui sutrukdė per trejus metus stipriai susitraukusi užsakomųjų skrydžių rinka”, - naujojo sezono lūkesčius komentuoja TVOU Komercijos departamento direktorius Simonas Bartkus.

Anksčiau pranešta, kad nuo birželio vieną kartą per savaitę į Palangą bus skraidoma iš Maskvos. Iš Palangos oro uosto šiuo metu skraido trys reguliariosios skrydžių bendrovės trimis kryptimis – į Rygą, Kopenhagą ir Oslą.

„Ryanair” lėktuvai vasaros sezonu iš Kauno skraidins naujomis krytimis į Rodo ir Koso salas, taip pat į Stokholmą. Šiuo metu iš Kauno skraido dvi bendrovės - „Ryanair” ir „airBaltic”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją