Informaciją apie namą Lūkesčių gatvėje, Lazdynėliuose, savivaldybės specialistai gavo kartu su tebeplūstančiu pranešimų apie galimas senojo grindinio buvimo vietas srautu. Pirminiais duomenimis, šio namo kieme aptikta apie 100 kvadratinių metrų, kaip įtariama, senojo Gedimino prospekto grindinio. Savivaldybė DELFI informavo neturinti jokių duomenų, galinčių patvirtinti, kad grindinys Lūkesčių gatvėje atsidūrė teisėtai.

„Kiekvieną savaitę tarnybos gauna 3-5 pranešimus apie vietas, kuriose galbūt neteisėtai panaudotos senasis Gedimino prospekto grindinys. Aišku, pasitaiko klaidingos informacijos, tačiau kiekvieną atvejį tikriname. Ši atvejį savivaldybės tarnybos tikrino vakar vakare. Pasak specialistų, trinkelės, naudotos šiame, name labai panašios į Gedimino prospekto trinkeles“, - sakė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

DELFI žiniomis, verslininkui K. Kutkauskui priklauso pusė šio sklypo Lūkesčių gatvėje.

Nepamena, iš kur ir kada pirko grindinį

„Limetos“ valdybos pirmininkas K. Kutkauskas DELFI patvirtino, kad savivaldybę sudominęs grindinys yra jo namo kieme. Kada ir iš ko įsigijo šį grindinį – verslininkas nepamena.

„Prieš 10 metų, gal 8”, - paklaustas, kada buvo tvarkomas jo kiemo grindinys, sakė K. Kutkauskas.

Jis taip pat neprisiminė, ar kiemo remonto metu jau vyko Gedimino prospekto rekonstrukcijos darbai. „Neseku tokios informacijos“, - sakė „Limetos“ akcininkas.

Verslininkas taip pat teigė nežinantis, ar grindinys jo kieme – iš Gedimino prospekto. „Žinote, negaliu atspėti, ar ten tas, ar ne. Visi akmenys panašūs, visos katės – juodos“, - teigė K. Kutkauskas.

Vienu įtakingiausių Lietuvos farmacijos sektoriaus žmonių laikomas verslininkas teigė esąs pasiryžęs įrodyti, kad jo kieme kriminalo nėra.

„Be abejo. Kadangi yra šitas ažiotažas, turbūt daro tyrimą normalų ir ištirs. (...) Tai kai ištirs – ir pranešime“, - sakė K. Kutkauskas.

DELFI primena, kad iš savivaldybės sandėlių dingo apie 9 tūkst. kvadratinių metrų senojo Gedimino prospekto grindinio. Tokius skaičius pateikė meras Artūras Zuokas, įsisiūbavus skandalui dėl lietuviškam klimatui nepakankamai atsparios naujosios prospekto dangos. Be šio radinio, savivaldybės specialistai aptiko dar dvi vietas, kur galimai neteisėtai nukeliavo senasis grindinys: privačią sodybą Vilniaus rajone bei užeigą „Keturios sostinės“ Vievyje. Dėl šių radinių savivaldybė kreipėsi į policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (321)