Vilniaus savivaldybės specialistai teigia, jog šioje sodyboje esantis grindinys veikiausiai atkeliavo iš Gedimino prospekto – esą tai liudija ir ant trinkelių išlikę eismo juostų dažai. Pats R. Remeika neturi grindinio įsigijimo dokumentų. Akmenį jis teigia pirkęs Utenoje, turgaus apylinkėse, vos už 300 Lt. Jei paaiškės, kad grindinys vogtas, SAM kancleris žada akmenį grąžinti ir sumokėti baudą „už savo žioplumą“.

Pastebi eismo juostas žymėjusių dažų likučius

Į Kirdeikius, esančius netoli Pakaso ežero, DELFI žurnalistai nuvyko po skaitytojo pranešimo, esą politiko sodyboje galima rasti senojo pagrindinės sostinės gatvės grindinio.

Kanclerio kaimynai DELFI patvirtino, kad sodyba priklauso R. Remeikos šeimai. O sodybos kieme galima rasti nemažą plotelį grindinio, kuris beveik neabejotinai atkeliavo iš Gedimino prospekto.

Anot Vilniaus savivaldybės specialistų, kad akmuo, kuriuo grįstas sodybos kiemas, anksčiau gulėjo važiuojamojoje gatvės dalyje – liudija ir ant kai kurių trinkelių išlikę balti dažai, kuriais žymimos eismo juostos.

„DELFI pateiktose nuotraukose esančios trinkelės labai panašios į senąsias Gedimino prospekto trinkeles. Įtarimų kelia ir tai, kad ant trinkelių vis dar matomi balti eismo juostų likučiai,“ - DELFI sakė savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Grindinį atvežė geltonas „Kamazas“

R. Remeika DELFI teigė, jog sodyba priklauso jo uošviui. Grindinį politikas teigė pirkęs maždaug prieš 10 metų – kaip tik tada prasidėjo Gedimino prospekto rekonstrukcijos darbai. Trinkelės kancleriui kainavo apie 300 Lt.

Rimantas Remeika
„Sodyba yra uošvio, aš tiktai tiek, kad naudojuosi. (...) Apie plyteles teko susimąstyti, kai jūs iškėlėte tą problemą. Mes uošviui (trinkeles – DELFI) pirkome prieš 10 metų. Kaip nekeista, pirkome Utenoje. Sunkvežimis buvo. Kaip būna, prie turgaus stovi. Ar malkos, ar akmenys. Sako, vyksta rekonstrukcija, vežam į laužą“, - grindinio įsigijimo aplinkybes prisiminė R. Remeika.

Anot politiko, grindinys į Kirdeikius atkeliavo geltonu „Kamazu“, už atvežimą sumokėta dar apie 50 Lt. Jokių trinkelių įsigijimo dokumentų pašnekovas prisipažino neturintis.

„Ieškojome ar plytelių, ar kažko. Kad būtų pigiau. Ir nupirkom už 300 Lt. Gal 10 „kvadratų“. Plius atvežimas – dar, man atrodo, 50 Lt. Buvo kalbama, kad rekonstrukcija, kad veža (akmenį – DELFI) malti į skaldą. Jei norit – va, įsigykit. Sakau, papigiaja. Dabar aš susimąsčiau, kad galėjo būti iš Gedimino prospekto. (...) Galvojau, parduoda, veža į sąvartyną – nebereikalingas akmuo“, - tęsė SAM kancleris.

Jei paaiškės vagystė – atsakomybės nevengs

R. Remeika teigė bendradarbiausiantis su ikiteisminį tyrimą dėl dingusio grindinio atliekančiais pareigūnais. Jeigu bus nustatyta, kad Kirdeikiuose atgulė Gedimino prospekto trinkelės, politikas žada grindinį grąžinti ir atlyginti žalą Vilniaus miesto savivaldybei.

„Jeigu iš tikrųjų tai buvo vagystė, aš pasiryžęs ir grąžinti, ir sumokėti baudą už savo žioplumą“, - sakė kancleris.

Pasak jo, jeigu prieš 10 metų Gedimino pr. grindinys be didesnio vargo atkeliavo iki Utenos, tai sudaro pagrindą manyti, kad jo grobstymas prasidėjo kur kas anksčiau, nei iki šiol manyta.

„Vadinasi, niekas jų nepajamavo. Tampėsi jas į visas puses ir visiems pardavinėjo. Nes kitaip negaliu suprasti. Jeigu vežama sunkvežimiais ir Utenoje stovi sunkvežimis prikrautas ir parduodama – vadinasi, buvo grobstoma labai smarkiai. Arba buvo grobstoma, arba kažkas meluoja“, - reziumavo R. Remeika.

DELFI primena, kad iš savivaldybės apskaitos dingo apie 9 tūkst. kvadratinių metrų senojo Gedimino prospekto grindinio – tokius skaičius Seimo Antikorupcijos komisijai pateikė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Policija dėl galimos vagystės yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Vilniaus savivaldybės specialistai mano radę bent kelias vietas, kuriose galimai neteisėtai atsidūrė senoji pagrindinės sostinės gatvės danga: tai Vievio užeigos „Keturios sostinės“ kiemas, bendrovės „Limeta“ valdybos pirmininko Kęstučio Kutkausko namo kiemas, privati sodyba prie Skauduliškių ežero.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1158)