Vilniaus miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vedėja Irma Juškėnaitė DELFI teigė, kad sieks pakeitimų KET, kad minėtos transporto priemonės „ galėtų važinėti dviračių takais, kaip ir yra kitose Europos sąjungos šalyse - Vokietijoje, Austrijoje, Ispanijoje“.

Šiuo metu važinėti dviračių takais elektriniais dviračiais nėra galimybės, nes taip vadinamas elektroleris priskiriamas motorinei transporto priemonei ir dėl to privalo važiuoti važiuojamąja kelio dalimi.

„Ši transporto priemonė yra naujovė Lietuvoje, tai pirmasis pilotinio projekto etapas, todėl diskutuosime dėl KET galimų pakeitimų“, - teigia I. Juškėnaitė. Pasak jos, šiuo metu Vilniaus miesto turistai informuojami, kad dviračių takais tokiomis maršruto priemonėmis važinėti draudžiama. O nuomojamus elektrolerius galima saugiai prirakinti bet kurioje dviračiams skirtoje vietoje, nes kiekvienas jų turi unikalų raktą, be kurio negali pajudėti iš vietos.

Nuo praėjusios savaitės Vilniuje, pirmojoje sostinėje Europoje, galima išsinuomoti elektrinius dviračius. Tai galės padaryti ne jaunesni nei 15 metų, 500 litų kredito kortelėje turintys asmenys. Rudenį tokių dviračių Vilnius planuoja turėti daugiau.

„Žmonės, norintys išsinuomoti elektroninis dviračius, su savimi turės turėti asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą ir kreditinę kortelę (500 Lt užstato rezervavimui, kuris bus grąžinamas iš karto atgal pristačius dviratį)“, - tuomet kalbėjo l.e.p. Vilniaus meras Romas Adomavičius. Juos išsinuomoti gali ne jaunesni nei 15 metų žmonės.

Savivaldybė šia programa siekia skatinti filosofiją „Nuomok ir dalinkis“, todėl pigiausia bus pirmoji valanda. Elektrolerio nuoma pirmąją valandą kainuos 10 Lt, už dvi valandas reikės mokėti 30 Lt, tris – 60 Lt, o keturias valandas – 90 Lt. Turistams ir visiems norintiems bus išdalyti maršrutai, kuriais siūloma važinėti e-dviračiais.

Elektriniame dviratyje įmontuota GPS sistema, leidžianti stebėti elektrolerių judėjimą mieste ir taip turėtų apsaugoti nuo ilgapirščių. Dviratis turės būti grąžintas į tą patį punktą, iš kurio paimtas. R. Adomavičius sako nepalaikantis kredito kortelės, kaip užstato, idėjos.

Keturi pirmieji elektrolerių nuomos punktai veiks Vilniaus turizmo informacijos centruose Rotušės (Didžioji g. 31) ir Katedros (Šventaragio g. 2) aikštėse, SĮ „Susiekimo paslaugos“ klientų informacijos centre V. Kudirkos aikštėje (Gedimino pr. 9a) ir Vilniaus miesto savivaldybėje Konstitucijos aikštėje (Konstitucijos pr. 3). Pasibaigus viešųjų pirkimų konkursui rudenį Vilniuje planuojama turėti ir daugiau elektrolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją