„Wizz Air” ir „Ryanair“ iš Vilniaus skraido į Barseloną. Kaip nurodoma „Ryanair“ tinklalapyje, šio miesto oro uostui nustatytas 8,95 eurų mokestis (31 Lt), kuris bus renkamas iš keleivių. Brangiau bus apmokestinti tik Madride nusileidę keleiviai (9,12 euro; 31,5 Lt).

Skrendant iš Europos Sąjungos į kitus Ispanijos miestus mokestis bus mažesnis – skirtingose Ispanijos oro uostuose jis svyruoja nuo 0,42 iki 1,92 euro (1,45-6,6 Lt)

„Mokestis bus taikomas ir tiems skrydžiams po 2012 metų liepos 1 dienos, kurie buvo užsakyti dar prieš šių metų liepos 1-ąją. Šis mokestis bus automatiškai nuskaičiuotas nuo mokėjimo kortelės, kuri buvo naudojama perkant skrydžio bilietą”, nurodo bendrovė.

Keleiviai, nesutinkantys mokėti šio mokesčio, gali anuliuoti savo bilietą ir pateikti paraišką dėl pinigų grąžinimo. Tačiau tai jie turi padaryti iki liepos 13 dienos, nes priešingu atveju nuo jų mokėjimo kortelės bus nuskaitytas padidėjęs išskridimo iš Ispanijos mokestis, pažymi „Ryanair“.

Rezervavę bilietus po liepos 2 d. atskirai mokėti neturės – mokestis jau įskaičiuotas į skrydžio bilieto kainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)