Eksperimento tikslas – padidinti eismo pralaidumą vakarinio piko metu Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp Ukmergės ir Žalgirio gatvių.

Anot savivaldybės, eksperimento metu pastebėta, kad eismo sąlygos Geležinio Vilko gatve Baltupių rajono link pagerėjo, o eismo pralaidumas Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvių sankryžoje padidėjo 6 proc.

Eksperimento metu vairuotojus informavo švieslentėse pasirodę užrašai, rekomenduojantys pasirinkti alternatyvų maršrutą į centrą Ozo ir Kalvarijų gatvėmis. Pastebėta, kad dauguma vairuotojų nepaisė rekomendacijų ir apvažiavimą pasirinko per žiedinę sankryžą prie Pedagoginio universiteto, taip padidindami srautą šia sankryža.

Be to, nedrausmingi vairuotojai įžūliai pažeidinėjo Geležinio Vilko ir Žalgirio gatvių sankryžoje kelio ženklų ir šviesoforų signalų reikalavimus, savavališkai suko į kairę, todėl, anot savivaldybės, eksperimentas nutrauktas, paliekant iki šiol galiojusią eismo tvarką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją