Kaip pranešė DELFI skaitytojas, parašai renkami daugelyje miesto centre važinėjančių mikroautobusų. Transporto priemonių langus taip pat padabino skelbimai, kuriuose keleiviai raginami savo nuomonę išreikšti „apklausos anketoje“.

„Transrevio“ direktorius Vladas Dapkus DELFI teigė, kad taip įmonė tikisi perkalbėti miesto valdžią ir išsaugoti maršrutus, kertančius miesto centrą. Anot įmonės vadovo, savivaldybė užsimojo pakeisti 5 iš 6 „Transrevio“ maršrutų, miesto centre sudarant išskirtines sąlygas savivaldybės viešojo transporto kompanijoms.

„Dėl nesuprantamų priežasčių savivaldybė sumanė mums pakeisti maršrutus. Vienu žodžiu, jie sumanė mus panaikinti. Dabar ieško būdų, kaip tai padaryti“, - sakė V. Dapkus.

Pasak jo, „Transrevio“ maršrutai, kaip ir teigia miesto valdžia, nėra naikinami. Tačiau jie nustumiami į tokias gatves, kuriose keleivių bus gerokai mažiau nei dabartiniuose maršrutuose.

„Sakykim, 2-asis maršrutas važiavo nuo Fabijoniškių į stotį: Pylimo, Kalvarijų, Stanevičiaus gatve. Jisai (pakeitus maršrutą – DELFI) išvažiuotų iš stoties, važiuotų Kauno, Žemaitės, Geležinio vilko gatvėmis. Žodžiu, ten, kur nėra žmonių“, - aiškino verslininkas.

„Transrevio“ vadovo teigimu, surinkta jau nemažai parašų. Pabaigus parašų rinkimą, lapai bus perduoti savivaldybei, mėginanti įrodyti, kad tokie maršrutai vilniečiams reikalingi.

„Mes papuolėme į nemalonę, nes, neaišku kodėl, bandoma sustiprinti autobusų parko pozicijas“, - stebėjosi V. Dapkus.

Pasak jo, tokiais savo veiksmais savivaldybė gali nusižengti Konkurencijos įstatymui bei daugeliui kitų teisės aktų.

DELFI primena, kad mikroautobusų maršrutai turėtų keistis nuo kitų metų.

Beje, sostinės valdžia šiuo metu imasi ne tik mikroautobusų, bet ir privačių autobusų maršrutų. Šiuo metu savivaldybėje dirba specialiai sudaryta komisija, kuriai pavesta ištirti sutarties su bendrove „Kolegita“ „sudarymo ir vykdymo aplinkybes“. „Kolegitos“ autobusai, kaip ir „Transrevio“ mikroautobusai, važinėja ne vienu maršrutu, kertančiu miesto centrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)