Galutinę ir neskundžiamą nutartį priėmęs teismas paskelbė, kad palieka galioti Vilniaus apygardos teismo verdiktą, kuriuo aviakompanijos administratoriumi paskirta bendrovė „Vermosa“. Ją pasiūlė trys keleiviai, įsigiję bendrovės bilietus.

Tuo tarpu bankroto bylą iškelti prašiusi bendrovė „Tavo alga“ siūlė administratoriumi skirti UAB „Forsina“, „Star1 Airlines“ direktorius Marius Laivys – bendrovę „Admivita“.

Teismas administratoriumi paskyrė keleivių pasiūlytą bendrovę, nes didžiausią įmonės kreditorių skaičių, turinčių esminę kreditorinių reikalavimų dalį, sudarys UAB „Star1 Airlines“ keleiviai, kurių reikalavimai bus kildinami iš atšauktų skrydžių bei neįvykusių kelionių. Taip esą bus užtikrinti įmonės, jos kreditorių teisėti bei viešasis interesai, skaidraus ir sąžiningo proceso apsauga.

Kaip teigiama teismo nutartyje, iš pateikto į bylą 2010 m. rugpjūčio 31 d. „Star1 Airlines“ balanso matyti, kad gegužės 31 d. įmonės turtas sudarė 13 mln. 352 tūkst. 801 Lt, o per vienerius metus mokėtinos sumos ir įsipareigojimai darbuotojams, „Sodrai” ir kitiems kreditoriams - 15 mln. 549 tūkst. 549 Lt. Be to, Airijoje areštuotas vienintelis orlaivis, su kuriuo bendrovė vykdė skrydžius.

Paskyrus bankroto administratorių kreditoriai bus informuoti apie jų reikalavimų pareiškimo tvarką ir terminus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją