„Dabar norint išskristi iš Rygos oro uosto turite susimokėti 7 eurų patikrinimo mokestį. Jei turite bilietą ir neturite pinigų – jūsų neįleis į lėktuvą. Mes buvome šokiruoti, kai mūsų paprašė susimokėti. Gerai, kad buvo laiko ir suspėjome. Matėme, kad visi ėjo atgal nuo įleidimo zonos ir mokėjo į kasą latais ar kortele“, - piktinasi skaitytojas.

„Rygos oro uostas padidino aviacijos saugumo mokestį, Latvijoje jis žymiai išaugo. Tokius mokesčius skrydžių bendrovės dažniausiai įtraukia į bilietų kainas, tačiau „Ryanair“ išdėstė, kad nesutinka su tokiu mokesčio padidinimu“, - pasakojo Kauno oro uosto vadovas Arijandas Šliūpas.

Dėl to dabar „Ryanair“ keleiviams Rygoje tenka prieš įlipant į lėktuvą mokestį sumokėti oro uostui.

Kauno oro uostas, kuriame taip pat kyla ir leidžiasi „Ryanair“ lėktuvai, patvirtino, kad tokio mokesčio didinti artimiausiu metu neplanuoja.

Didinti mokesčių už aviacijos saugumą neketina ir Tarptautinis Vilniaus oro uostas, patvirtino sostinės oro uosto komunikacijos vadovė Sandra Šiaulienė, todėl keliaujantiems su „Ryanair“ iš Vilniaus papildomai mokėti nereikės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)