„Suimti penki asmenys nuo mėnesio iki trijų mėnesių. - sakė Generalinės prokuratūros prokurorė Sigutė Malinauskienė. - Įstatymas numato galimybę ir pratęsti suėmimo terminą.“

Nuspręsta suimti keturis vyrus ir vieną moterį, kitai įtariamai moteriai nuspręsta neskirti kardomosios priemonės suėmimo ir jai bus paskirta kita kardomoji priemonė.

Anot prokurorės, didžioji dalis suimtųjų – bendrovių direktoriai. Suimtųjų teisininkai priimtas teismo nutartis gali skųsti.

Vienas iš taksi bendrovės darbuotojų teisininkas, nesutikęs prisistatyti, sakė, kad įtarimai taksistams yra pareikšti dėl buhalterines apskaitos tvarkymo, pinigų pasisavinimo ir dokumentų klastojimo.

Advokatas Edmundas Jonušas, atstovaujantis „Standart taksi" (buvusi „Martono taksi") savininkui Olegui Ilčenko, kuris valdo dar kelias taksi bendroves, nurodė, jog jo ginamąjį prašyta suimti trims mėnesiams.

„Pagal šiandien jam įteiktus įtarimus, jis negali pripažinti savo kaltės, kadangi jie yra suformuluoti ta apimtimi, kuri ten yra nurodyta, jis to nėra padaręs, jis negali to pripažinti“, - sako advokatas.

O.Ilčenko suimtas dviem mėnesiams. „Pagalvosime, pažiūrėsime, paskaitysime nutartį. Aš šiandien jums nepasakysiu tiksliai“, - sakė O. Ilčenko advokatas, paklaustas, ar sprendimas įtariamąjį suimti dviem mėnesiams bus skundžiamas.

Taip pat prašoma suimti Renatą Mikulėną, Artūrą Lučanovą, Sergejų Kučerovą, vadovavusius įmonėms, kuriose atliktos kratos. Kitų įtariamųjų pavardės dar neviešinamos.

Pirmadienį Valstybinė mokesčių inspekcija ir Kriminalinės policijos biuras atliko kratas daugiau nei 30-yje sostinės taksi įmonių. Iš viso buvo atlikta daugiau kaip 60 kratų ne tik bendrovėse, bet ir jų vadovų ar akcininkų namuose, darbo vietose, transporto priemonėse.

„Skaičiuojama, kad šios įmonės užėmė apie 70 proc. Vilniaus miesto taksi rinkos. Kratose dalyvavo virš 100 minėtų įstaigų darbuotojų. Kratų metu rasta ir paimta daugiau kaip 30-ties įmonių buhalterinė apskaita, įvairūs dokumentai, kiti svarbūs duomenys. Įtariama, kad visoms įmonėms per statytinius vadovavo 6 asmenys“, - skelbė policija.

Įmonių vadovai įtariami didelių sumų įmonių pinigų pasisavinimu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimu, apgaulingos apskaitos tvarkymu, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną pateikimu, dokumentų klastojimu. Viso šioje byloje pareikšta, ar greitu laiku bus pareikšti, ne mažiau kaip 50 įtarimų asmenims, organizavusiems nelegalų verslą ir talkinusiems plataus masto nusikalstamoje veikloje.

Galimai taksi firmų padaryta žala valstybei dar skaičiuojama, tačiau, anot policijos, gali siekti dešimtis milijonų litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)