"Sutarėme, kad konkrečių įmonių neskelbsime. Galiu pasakyti, kad Susisiekimo ministerijos įmonių, kitų institucijų lėšų "Snore" yra apie 43 mln. litų", - sakė susisiekimo viceministras Arūnas Štaras. Jo teigimu, daugiausia tai yra indėliai.

A.Štaro teigimu, bus laukiama Vyriausybės sprendimo, koks bus "Snoro" likimas, ir tuomet sprendžiama, ką daryti toliau.

"Lietuvos geležinkelių" atstovas trečiadienį sakė, kad banko veiklos sustabdymas kol kas nesutrikdė bendrovės finansinių srautų. Nepatogumų dėl to teigė kol kas nepatyręs ir Klaipėdos jūrų uostas. Nė vienos įmonės atstovai neatskleidė, kiek pinigų "Snore" yra "įšaldyta", tačiau pripažino, kad jų neatgavus būtų problematiška atsiskaityti su tiekėjais.

Susisiekimo ministerijai priklauso "Lietuvos geležinkeliai", Lietuvos paštas, Vilniaus, Kauno ir Palangos tarptautiniai uostai, "Oro navigacija", Civilinės aviacijos administracija, 11 kelių priežiūros įmonių, Transporto investicijų direkcija, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir kitos.

Ūkio ministerijos teigimu, maždaug 260 įmonių indėliai "Snore" viršija draudžiamąją 345 tūkst. litų sumą.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktoriaus Sigito Besagirsko teigimu, yra dešimt labai didelių Lietuvos įmonių, kurios dėl sąskaitų įšaldymo "Snore" gali bankrutuoti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją