Jo teigimu, tokios tendencijos nėra būdingos išskirtinai tik Vilniui – tai esą būdinga didiesiems miestams, kuriuos taksi verslas labiausiai išplėtotas.

VMI viršininko pavaduotojas A. Klerauskas trečiadienį su Policijos generaliniu komisaru Sauliumi Skverneliu ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininku Algirdu Matoniu lankėsi pas premjerą Andrių Kubilių.

„Turbūt būtų neteisinga pasakyti, kad problemos, kurias mes įžvelgėme taksi verslo organizavime, susijusiame su mokesčių vengimu, būtų būdingos tik Vilniaus miestui. Iš tiesų projektas dėl to ir pradėtas, kad panašios tendencijos pastebėtos daugelio taksi įmonių veikloje, tačiau tie įvykiai, kurie buvo Vilniuje, susijusi su daugybe faktinių aplinkybių arba informacija, kurią pavyko surinkti. Kita vertus, VMI ir kituose miestuose tęsia savo veiksmus, tikrina įmones, kurių duomenys neatitinka jokių protingumo kriterijų“, - teigė VMI viršininko pavaduotojas.

Jo teigimu, mokesčių vengimu įtariamų įmonių pajamų rodikliai buvo neįtikėtini: „Ar gali taip būtų, kad įmonė apskaito pajamas, kurias padalijus iš darbuotojų skaičiaus, išeina, jog pajamos mažesnės nei priskaičiuojamas darbo užmokestis“.

Kaip žurnalistams sakė Policijos generalinis komisaras S. Skvernelis, ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad iš viso esama iki 50 įtariamųjų.

DELFI primena, kad mokesčių inspektoriai ir kriminalistai didelės bendros operacijos metu išaiškino Vilniaus taksi įmones, kurios galimai vengė mokėti mokesčius ir apgaulingai tvarkė buhalteriją. Iš viso buvo atlikta apie 60 kratų, tai palietė daugiau kaip 30 Vilniaus taksi firmų, užimančių iki 70 proc. sostinės taksi rinkos.

Byloje įtariamųjų skaičius siekia iki 50, suimti penki asmenys.

Lig šiol nustatyta, jog galimo mokesčių vengimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos sistemos padaryta žala valstybei siekia apie milijoną litų. Tačiau prognozuojama, jog tęsiant tyrimą ši suma išaugs iki dešimčių milijonų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją