E. Savisaaro nuomone, tada žmonės turėtų lygias teises vykti iš vienos vietos į kitą, be to, sumažėtų kamščių, oras mieste taptų grynesnis. Talino meras paminėjo, kad kai kuriuose Prancūzijos, Belgijos ir JAV miesteliuose nemokamo visuomeninio transporto idėja įgyvendinama jau ne pirmus metus.

Kovo 19 – 25 dienomis Taline bus vykdoma gyventojų apklausa dėl nemokamo visuomeninio transporto. Jei Estijos sostinės gyventojai pritars mero sumanymui, jis bus įgyvendintas jau 2013 m.

E. Savisaaras nepaaiškino, kaip miesto valdžia ketina kompensuoti į biudžetą pinigus, šiuo metu gaunamus už parduotus talonėlius.

Tikimasi, kad 2012 m. talonėlių bus parduota už 20,2 mln. eurų, o ši suma padengs trečdalį Talino transporto departamento išlaidų. Kitas išlaidas padengia miesto iždas ir finansavimas.

2013 m. Taline vyks savivaldos rinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją