Laikraštis „Dienas Bizness“ nurodo, kad areštuotos akcijos anksčiau priklausė privačiam akcininkui, įmonei „Baltijas Aviācijas sistēmas“ (BAS). Toks teismo sprendimas buvo priimtas po to, kai BAS Rygos apygardos teismui įteikė ieškinį, prašydama pripažinti negaliojančiu nemokaus „Latvijas Krājbankа“, bankrutuojančio banko „Snoras“ ir Susisiekimo ministerijos susitarimą, taip pat pripažinti nuosavybės teisę ir komercinio užstato valdymo bei naudojimo teisę.

Įmonių registras patvirtino, kad gautas pranešimas areštuoti 224 453 „airBaltic“ akcijas.

BAS mano, kad sandėris dėl finansinio užstato yra negaliojantis, nes jis buvo sudarytas uždaros „airBaltic“ akcijų emisijos su nusavinimo apribojimais momentu. Dėl šios priežasties šių akcijų negalima laikyti finansiniu instrumentu, jų negalima viešai naudoti ir jos negalėjo būti komercinio užstato objektu. Pagal kitų rūšių užstatų taisykles jų taip pat nebuvo galima įkeisti. Susisiekimo ministerija žinojo apie akcijų nusavinimo apribojimus, todėl, BAS teigimu, jos negalima laikyti sąžiningu pirkėju.

Priminsime, kad praėjusių metų lapkričio 30 dieną Susisiekimo ministerija nupirko 47,2 proc. „airBaltic“ akcijų, priklausiusių privačiam akcininkui, kompanijai „Baltijas Aviācijas sistēmas“. Akcijos buvo nupirktos už nominalią vertę – 224 453 latus (1 110 571 Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją