Lėktuvas į Antaliją išvyko 14.39 val.

Tarp keleivių, turėjusių skristi Turkiją yra ir vilnietė Marija, kuri anksčiau DELFI pasakojo, kad ore iš viso lėktuvas išbuvo maždaug pusantros valandos.

„Ore buvome apie 40 minučių, kai mums pasakė, kad yra techninių nesklandumų ir bus avarinis nusileidimas. Po to virš oro uosto skraidėme apie 45 minutes, kad lėktuvas sumažintų kuro kiekį. Buvo labai baisu, nes pasakė, kad nusileis dideliu greičiu, kas turėjo, reikėjo nusiimti akinius, bet viskas buvo gerai. Stiuardesės labai gerai dirbo, nebuvo jokios panikos“, – pasakojo moteris.

Po šio nusileidimo keleiviams dusyk davė pavalgyti ir buvo planuojama, kad jie išskris 11 val. Tačiau visi labiausiai bijojo, kad vėl teks sėsti į tą patį lėktuvą.

„Labai bijom, kad mus susodins į tą patį lėktuvą. Dabar parašyta, kad turime išskristi 11 val., tačiau jau beveik 11 val., bet niekas dar nekviečia“, – sakė Marija.

Į Antaliją pilnas keleivių bendrovės „Small planet Airlines“ lėktuvas turėjo pakilti 5.45 val., tačiau išskristi vėlavo apie 45 minutes. Skrydis ne sykį buvo atidėtas.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas DELFI sakė, kad lėktuvui teko nusileisti, nes pakilus nesusitraukė užsparniai.

„Po pakilimo nenusiėmė užsparniai ir teko tūpti šalinti gedimą. Jie išsiskleidžia tam, kad reikėtų mažesnio greičio įsibėgėjimui. (...) Nebuvo jokio avarinio nusileidimo, jį jau geriau galima būtų vadinti priverstiniu“, – DELFI komentavo jis.

Pasak CAA direktoriaus pavaduotojo, šis lėktuvas gali skristi toliau.

„Jis gali skristi toliau. Pašalins, kas ten buvo, ir gali skristi toliau“, – teigė jis.

Šis vėlavimas sutrikdė ir kitų poilsiautojų planus.

13.45 val. grupė lietuvių turistų turėjo išskristi į Rodo salą, tačiau atvykę registruotis pamatė, kad skrydis atidėtas iki 19 val., o vėliau pranešta, kad lėktuvas pakils 22 val.

„Lėktuvas turėjo pakilti iš oro uosto 13.45, tačiau jau atvykus į oro uostą buvo pranešta, kad skrydis nukeltas - lėktuvas išskris tik 19 val. Laukiantiems keleiviams tik išdalinti kuponai maistui,“ - DELFI sakė poilsiauti su nėščia žmona susiruošęs ir dabar spūstyse prie bagažo registracijos laiką leidžiantis Darius.

Vėluos tiek, kiek vėluoja į Antaliją

Bendrovės „Small planet airlines“ komunikacijos vadybininkė Ernesta Raulonytė DELFI sakė, kad skrydis į Rodą vėluoja todėl, kad šiuos keleivius turėjo skraidinti iš Antalijos sugrįžęs lėktuvas.

„Rytinis lėktuvas turėjo grįžti iš Antalijos ir skristi į Rodą, taigi skrydis į Rodą vėluos tiek, kiek vėluoja skrydis į Antaliją“, - teigė ji.

Pasiteiravus, ar negalima keleiviams pasiūlyti kito orlaivio, bendrovės atstovė sakė: „Ieškome antrojo lėktuvo, bet kol kas jo nerandame“.

Apie 14 val. ji sakė, kad lėktuvas į Antaliją netruktus turėtų pakilti: „Techniniai nesklandumai sutvarkyti, skrydis netrukus turėtų įvykti, dabar kiek užtrunkama dėl dokumentų tvarkymo“.

E. Raulonytės teigimu, laukiančiais keleiviais pasirūpinta tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Oro uosto tinklalapyje nurodoma, kad lėktuvas į minėtą kurortą išvyko 14.39 val.

Dėl šio lėktuvo gedimo vėluojama vykdyti ir skrydį į Rodą - numatoma, kad šia kryptimi orlaivis išskris grįžęs iš Turkijos, 22 val.

BNS primena, kad dėl "Small Planet Airlines" lėktuvo gedimo rugpjūčio 21 dieną poilsiautojai į Turkiją taip pat išskrido gerokai vėliau, nei planuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)