Kaip DELFI teigė savivaldybės įmonės „Vilniaus troleibusai“ technikos direktorius Jurijus Komarovas, troleibusai Žirmūnuose įstrigo dėl incidento, kuomet šiukšliavežė užkliudė troleibusų kontaktinį tinklą ir jį pažeidė. Anot J. Komarovo, pažeidimas rimtas, o troleibusai Žirmūnų ir P. Lukšio gatvėmis negalėjo.

„Šiukšliavežė nutraukė kontaktinį tinklą Šiaurės miestelyje. Didelis gedimas. Troleibusus nukreipiame į Kalvarijų gatvę ir dar „stovėsime“ apie valandą“, - sakė J. Komarovas.

Dėl gedimo dešimtys troleibusų negalėjo važiuoti įprastais maršrutais. Sutriko eismas Žirmūnų ir P. Lukšio gatvėmis bei dalimi maršrutų, kertančių Šnipiškių mikrorajoną, mat dėl gedimo jiems nebuvo įmanoma pasiekti šeimyniškių gatvės.

„Taip. Žmonės dabar Žirmūnų gatve pravažiuoti negali. Dėl to, kad eilinį kartą šiukšles vežiojanti mašina mums nutraukė kontaktinį tinklą. Ne pirmas atvejis“, - apgailestavo J. Komarovas.

Laidus „nušienavo“ su krautuvu

Darbo dienai einant į pabaigą, troleibusų eismas Žirmūnuose vėl vyko. Anot J. Komarovo, avariją pavyko likviduoti pakankamai greitai.

„Stovėjome iš Žirmūnų pusės nuo 14.26 val. Iki 15.30 val. O į Žirmūnus – nuo 14.53 val. Iki 15.27 val. Ten kol kas transportas važiuoja pagal laikiną schemą, o naktį „šlifuosime“ iki galo“, - kalbėjo „Vilniaus troleibusų“ technikos direktorius.

Pasak jo, šiukšliavežė, gatve važiavusi su nenuleistu krautuvu, kuriuo ištuštinami atliekų konteineriai, kontaktiniam tinklui padarė didelę žalą.

„Trijose vietose vien tiktai suplėšė kontaktinį laidą. O pakabos elementų daug buvo nulupta. Važiavo mašina skersai gatvės, su pakeltu kranu. Kaip užkabino – taip ir užkabino“, - pasakojo pašnekovas.

Incidentas, iškvietus kelių policiją, užregistruotas kaip eismo įvykis. Už sugadintą įrangą „Vilniaus troleibusai“ iš šiukšlininkų reikalaus atlyginti patirtą žalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją