Anot Vilniaus gatves prižiūrinčios UAB „Grinda“ direktoriaus Algimanto Vilūno, vairuotojai turėjo pajusti, kad duobių mažėja. „Nuo antradienio smarkiai dirbame. Nemažai gatvių, kuriose buvo eismui pavojingos duobės, jau aptvarkyta. Aišku, smulkūs įtrūkimai, nedidelės duobės kol kas netvarkomos, kadangi technologiškai neįmanoma to padaryti gerai. Kol temperatūra minusinė, dedant ploną asfalto sluoksnį jis per daug greitai sušąla. Rimtas gatvių remontas su frezavimu, cementavimu ir kitais darbais prasidės greičiausiai gegužės mėnesį, anksčiausiai – po Velykų“, - tikino pašnekovas.

A. Vilūnas viliasi, kad šiuo metu tvarkomos didžiosios duobės atlaikys sezoną, o gal net neišbyrėjusios sulauks kito pavasario.

„Stengiamės daryti, kaip įmanoma, geriau, bet žmogaus nori vienaip, o Dievulis kitaip sureguliuoja. Šiemet ne tik žiema buvo ypatinga, bet ir gatvės, kaip ir žmonės, su kiekvienais metais sensta. Asfalto danga turėtų būti pilnai atnaujinama kas 12 metų, o pas mus dauguma gatvių kaip paklotos sovietmečiu, taip iki šiol tik lopomos“, - aiškino „Grindos“ vadovas.

Pašnekovas neslėpė, kad jo vadovaujama įmonė iš vairuotojų sulaukia pretenzijų dėl apgadintų automobilių, tačiau pretenzijų teikėjai gana neigiamus atsakymus.

„Žiniasklaidoje netrūksta informacijos apie tai, kad gatvės duobėtos. Jei žmogus, žinodamas, kad kelias blogas, vis tiek lekia, mes pinigų jam mokėti neketiname. Važiuojant normaliai, leistinu mieste 50 km/h greičiu, neprotinga būtų įlėkti į duobę ir nerealu smarkiai apgadinti mašiną. Jei važiuosite lėtai, net įlėkę į pačią baisiausią duobę, blogiausiu atveju įlenksite ratlankį ir galbūt padangą pramušite. Tačiau kai žmogus įlekia į duobę, apdaužo du ratus ir dar sustoja už 10 metrų, akivaizdu, kad jis lėkė maždaug 100 km/h“, - sakė A. Vilūnas.

„Grindos“ vadovas patikino, kad maždaug nuo gegužės mėnesio gatvės bus atnaujinamos intensyviau, dalis jų – iš esmės. Darbų apimtys priklausys nuo savivaldybės skiriamų pinigų.

„Manau, ir savivaldybė dėlioja planus, kaip gatves patvarkyti. Artėjant krepšinio čempionatui, ta proga turėtų būti daug nuveikta“, - svarstė pašnekovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją