„Iki šiol bendros metodikos Lietuvoje nebuvo, tad tirdami produktus, bendradarbiaudavome su nepriklausomomis Vokietijos laboratorijomis. Nuo šiol tai galėsime atlikti savo laboratorijoje“, – bendrovės pranešime cituojamas „Lesta" direktorius Mindaugas Stankevičius.

Laboratorijos kūrimui „Lesta“ gavo 500 tūkst. Lt viršijančią paramą, o bendra projekto vertė – 1mln Lt.

Naujausios mokslinių tyrimų įrangos įgijimas ir paruošimas naudojimui numatytas nuo 2013 m. liepos iki 2014 m. gruodžio mėn. Tolesnė projekto eiga apims trijų metų mokslinius tyrinėjimus bei naujų produktų kūrimą.

„Naujoji laboratorija sukurs automobilių kosmetikos ir eksploatacinių skysčių mokslių tyrimų privačiame sektoriuje infrastruktūrą. Moksliniai tyrimai skatins chemijos pramonės technologijų vystymąsi, leis gerinti gaminių kokybę ir įvairovę, tyrimų rezultatus taikysime savo produkcijos gamyboje. Tuo pačiu investuojame ir į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, kuriame naujas darbo vietas – su naująja įranga dirbs ir tyrimus vykdys aukštos kvalifikacijos specialistai, kurių komandą planuojame plėsti“, – teigė M. Stankevičius.

Per devynis 2012 m. mėnesius „Lesta“ pajamos buvo 8,5 mln. Lt. Tai penktadaliu daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai pajamos sudarė 6,9 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją