Šią savaitę prasidėjęs laivybos sezonas Nerimi truks iki spalio 15-osios. Tam jau pažymėtas laivakelis – vandens kelias giliausia upės vagos dalimi.

Jis paženklintas 22 navigaciniais ženklais – plūdurais, nurodančiais, kuriose vietose Neryje yra akmenų, sąnašų ir kaip jas apiplaukti.

Navigaciniais ženklais paženklintas 7,5 kilometro ilgio vandens kelio ruožas nuo Žvėryno iki Valakampių tilto. Čia leidžiama pramoginė laivyba.

Iš pradžių buvo planuojama navigacijai parengti 16 kilometrų ilgio kelio ruožą, bet vėliau jis sutrumpintas perpus.

Pasak Vidaus vandens kelių direkcijos generalinio direktoriaus Gintauto Labanausko, nors valstybinės reikšmės statusas vandens keliui Vilniuje suteiktas dar 2008 metais, iki šiol jis eksploatuojamas nebuvo.

„Kai Nerimi pradės plaukioti mažesni ar didesni pramoginiai laiveliai, tai ne tik suteiks sostinei žavesio, bet ir paskatins kitų miestų prie upių šeimininkus svarstyti savo galimybes atgaivinti pramoginę laivybą Lietuvos upėmis”, – sakė G.Labanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)