„Galėčiau pasakyti tik tiek, kad šiuo metu labai aktyviai vedamos derybos su pora aviakompanijų, kurios galėtų skraidyti į Maskvą. Susidomėjimas tikrai yra, tačiau kiekviena aviakompanija nori tam tikrų garantijų, pavyzdžiui, kad turų operatoriai įsipareigotų išpirkti tam tikrą dalį vietų lėktuve. Mes, kaip oro uostas, taikome labai lanksčias kainas ir patrauklią nuolaidų sistemą, kad aviakompanijai būtų noras ateiti, tačiau reikia, kad prisidėtų turų operatoriai, kurie organizuoja keliones į Lietuvą“, – sakė ji.

Palangos oro uosto vadovės teigimu, dėl skrydžių į Palangą dar neapsisprendė ir baltarusiai.

Jolanta Jucevičiūtė
„Kalbant apie Minską, tai jie labai žiūri ir skaičiuoja. Balandį Minske vyks paroda, kurioje planuoja dalyvauti mūsų Turizmo informacijos centrai (TIC), kurie pristatys tai, kas galėtų būti įdomu Baltarusijos turistams. Baltarusijoje yra valstybinė skrydžių bendrovė, kuriai irgi reikia aiškumo dėl keleivių srautų, kad ji galėtų apsispręsti. Potencialas yra nemažas“, – teigė J. Jucevičiūtė.

Siekiama, kad iš Minsko ir iš Maskvos lėktuvai Palangoje leistųsi dukart per savaitę.

Anot oro uosto vadovės, baltarusių ir rusų turistų srautai kurorte didėja kasmet.

„Jie mėgsta Palangą. Daugelis dar iš senų laikų prisimena, žinoma, ir jaunesnė karta atranda šį kurortą. Tačiau tam (kad jų daugiau atvažiuotų – DELFI), reikalingas bendras darbas, ne tik oro uostas, bet visi turi prisidėti“, – sakė ji.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto lėktuvai kyla į Rygą, Kopenhagą, Oslą/Gardermoen.

DELFI primena, kad 2008 m. birželį Rusijos skrydžių bendrovė „Utair“ buvo pradėjusi tiesiogiai skraidinti keleivius maršrutu Maskva-Palanga, tačiau kitomis vasaromis šių skrydžių neatnaujino.

Baltarusių padaugėjo beveik triskart

Preliminariais Palangos TIC duomenimis, per praėjusius metus į TIC paprašyti informacijos užsuko apie 7 tūkst. turistų iš Rusijos ir beveik 3 tūkst. turistų iš Baltarusijos, tai yra gerokai daugiau nei prieš metus.

2009 m. į TIC buvo užsukę daugiau nei 5200 rusų ir 950 baltarusių. Ne vienerius metus iš eilės rusai Palangoje yra populiariausi svečiai iš užsienio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją