Daugelį šių skrydžių pradės pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air“.

Tokius planus penktadienio Estijos prekybos rūmų diskusijoje apie oro transportą pristatė TVOU komercijos direktorius Simonas Bartkus.

Jo teigimu, pažvelgus į populiariausias kryptis iš Vilniaus oro uosto, matyti, kad iš Lietuvos sostinės keleiviai keliauja į didesnius oro uostus. Populiariausia skrydžių kryptis iš Vilniaus praėjusiais metais buvo Ryga, antroji – Kopenhaga, trečia – Frakfurtas.

Vieno diskusijos dalyvio klausiamas, ar oro uostas nebijo, kad atėjus pigių skrydžių bendrovei „Wizz Air“, iš oro uosto pasitrauks tradicinės avialinijos, S. Bartkus sakė, kad oro uosto tikslas yra, kad 60 proc. skrydžių vykdytų tradicinės, o 40 proc. – pigių skrydžių bendrovės.

„Europoje mes matome daug pavyzdžių, kai pagrindiniai oro uostai taip pat turi pigių skrydžių bendrovių, kurios dirba su tradicinėmis skrydžių bendrovės, pavyzdžiui, Barselona, Paryžius. Mūsų tikslas, kad daugiau nei 60 proc. skrydžių sudarytų tradicinės skrydžių bendrovės, mes nematome problemos, kad dalį keleivių srauto didintų pigių skrydžių bendrovės. Jeigu mes norime augti, mes turime turėti pigių skrydžių bendroves“, – teigė jis.

Diskusijoje taip pat dalyvavusi Susisiekimo ministerijos Civilinės aviacijos departamento direktoriaus pavaduotoja Agnė Katkutė sakė, kad prognozuojama, jog šiemet iš Vilniaus tiesiogiai bus galima nuskristi 46 kryptimis, pernai jų buvo 34.

Rauno Parras
Estijos skrydžių bendrovės „Estonian Air“ viceprezidentas komercijai Rauno Parras diskusijos dalyviams teigė, kad Lietuvos skrydžių rinka auga sparčiausiai ir didžiausia vietinė rinka tarp Baltijos šalių. Tačiau lietuviai yra ir mažiausiai skraidantys.

Jo pateiktais duomenimis, per metus vienam lietuviui teko 0,53, estui – 1,03, latviui – 1,94 skrydžio.

„Taigi vertinant šiuos skaičius ir Lietuvos gyventojų skaičių, matyti, kad potencialas yra didelis“, – sakė R. Parras.

Anot jo, Vilnius patrauklus geografiškai, nes yra arčiau Vakarų Europos, o tai reiškia, kad norint pasiekti šios Europos dalies miestus reikia mažiau sąnaudų.

„Estonian Air“ šiuo metu iš Vilniaus skraidina į Milaną, Taliną, Amsterdamą, Stokholmą. Nuo gegužės estų Vyriausybės valdoma bendrovė iš Vilniaus tiesiogiai skraidins į Berlyną,

Iki kovo 27 d. galioja žiemos sezono tvarkaraštis, pagal jį iš Vilniaus tiesiogiai skraidoma į 21 miestą.

Šiuo metu pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ iš Kauno oro uosto skraido 17 krypčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją