Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcija, prieš porą metų užsimojusi atgaivinti Šventosios uostą, kad į jį galėtų įplaukti nedideli pramoginiai laivai, paskelbė, jog visi darbai atlikti.

Šventosios uostas išvaduotas nuo smėlio sąnašų ir pritaikytas jūrų turizmo reikmėms.

„Baigus pradinio etapo darbus Šventosios uostas atsiveria turistams. Tikimės, kad ES ekspertai, įvertinę šio projekto naudą ir reikšmę jūrų turizmo plėtrai, skirs finansinę paramą kitai jo daliai – 53 mln. eurų vertės bangolaužių jūroje statybai”, – vylėsi KVJU direkcijos vadovas Eugenijus Gentvilas.

Šventosios uoste 6–10 metrų ilgio laivų savininkai už švartavimo vietas ir paslaugas per parą turės mokėti apie 30 litų. Ilgiau stovinčių arba kelių laivų savininkams bus taikomos nuolaidos. Mėnesio rinkliavos, atsižvelgiant į laivų ilgį, gali siekti 250–500 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją