Šiemet TVOU jau kartą buvo sumažinusi oro linijų bendrovių mokamą keleivio mokestį, kuris buvo 40 Lt.

„Lyginant su kaimyniniais oro uostais, tai buvo aukšta kaina. Todėl dabar, kai oro linijų bendrovės skaičiuoja kiekvieną litą, tokia kaina tampa rimtu barjeru naujiems skrydžiams atsirasti“, – pranešime cituojamas TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

TVOU taip pat sumažino mokesčius oro bendrovėms ir už keleivius, skrendančius dabar esančiais maršrutais. Priklausomai nuo pervežamų keleivių skaičiaus, rinkliava tarptautinio reiso keleiviui sudaro nuo 45 Lt iki 10 Lt.

2008-aisiais TVOU sąnaudos buvo 140 mln. Lt. Šiemet įmonės sąnaudos sumažinamos iki 85 mln. Lt. Kitais metais planuojama, kad jos sumažės iki 60 mln. Lt.

„airBaltic" žada grįžti į Vilnių

„airBaltic“ sveikina tokį oro uosto žingsnį ir svarsto galimybę vėl skraidyti iš Vilniaus oro uosto.

„airBaltic“ labai palaiko Vilniaus oro uosto sprendimą mažinti oro uosto mokesčius aviakompanijoms ir svarstys galimybę atnaujinti kai kurias prioritetines skrydžių kryptis iš Vilniaus. Šis Vilniaus oro uosto ir Susisiekimo ministerijos sprendimas yra ilgai lauktas ir sveikintinas. Sumažindama oro uosto mokesčius ir pasidalindama rizika su oro bendrovėmis, valstybė investuoja ne vien į Lietuvos oro susisiekimo gerinimą, bet ir į turizmo skatinimą, investicijų pritraukimą”, - teigia „airBaltic“ viceprezidentas ir atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius Tadas Vizgirda.

T.Vizgirda mano, kad tokia sistema leis mažinti ir bilietų kainas, o tai turėtų padidinti keleivių srautus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją