Oro uosto generalinio direktoriaus Tomo Vaišvilos teigimu, TVOU vadovybė nuolat ieško būdų kaip optimizuoti veiklą ir mažinti sąnaudas. Per devynis 2012 m. mėnesius sąnaudas pavyko sumažinti tiek, kad prognozuojama metus užbaigti pelningai.

Šiuo metu yra rengiamas oro uosto strateginis veiklos planas, kuriame numatomas teigiamas ir 2013-2015 m. veiklos rezultatas.

Oro uostas per paskutinius dvylika mėnesių aptarnavo 2,093 mln. keleivių – daugiausiai per visą veiklos istoriją – išvystytas vidutinis 41,96 proc. keleivių skaičiaus augimas,

Daugiausiai keleivių per pastaruosius 12 mėnesių iš Vilniaus oro uosto pervežė žemų kaštų oro linijų bendrovės – „Ryanair“ ir „Wizz Air“, t.y. po 18 proc., po 9 proc. rinkos užėmė „Small Planet Airlines“, „Lufthansa“ ir „AirBaltic“ aviakompanijos, 6 proc. - „Scandinavian Airlines“.

Populiariausios šalys, į kurias buvo skrendama iš Vilniaus oro uosto - Vokietija, Jungtinė Karalystė, Latvija, Italija, Danija, Airija, Rusija, Ispanija, Turkija.

Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto galima skristi 36-iomis reguliariomis kryptimis į 29-is miestus net 43-imis maršrutais, o reguliarius skrydžius vykdo 18 aviakompanijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)