Per 11 šių metų mėnesių keleivių skaičius visuose Lietuvos oro uostuose bendrai augo vidutiniškai 17 proc., TVOU augo 22 proc. Oro uosto vadovas Tomas Vaišvila tikisi, kad oro uostas kitais metais dirbs be nuostolio, per dar dvejus metus pradės dirbti pelningai ir sieks per 4 mln. litų pelno. Anot T.Vaišvilos, kitais metais nei viena oro uoste dirbanti skrydžių kompanija iš jo trauktis neketina, neplanuojamas ir joks mokesčių didinimas.

„Optimizavome veiklą ir gerokai sumažinome įmonės sąnaudas. Tai leido pasiūlyti konkurencingas sąlygas aviakompanijoms, sumažinti rinkliavų dydžius. Pasiekėme, kad oro linijų bendrovių mokami mokesčiai būtų net 3 kartus mažesni nei buvo 2005 m.“, - sakė T. Vaišvila. Tarptautinis Vilniaus oro uostas planuoja, jog 2013 - 2014m. laikotarpiu sieks 4,3 mln. litų pelno. Kitais metais bandys dirbti be nuostolių.

„Panašu, kad pasirinkome teisingą kryptį – pavasarį TVOU veiklą pradėjo dvi didelės pigių skrydžių bendrovės „WizzAir“ ir „Ryanair“, vasarą sugrįžo Švedijos bendrovė „Skyways”, o žiemos pradžioje prie esamų bendrovių prisijungė antra pagal dydį Rusijos aviakompanija „Transaero”, – kalbėjo T. Vaišvila – Atsižvelgiant į šių bendrovių pritraukimą ir atsiradus naujiems tiesioginiams maršrutams, galima prognozuoti, kad metus baigsime su 24 proc. padidėjusiu keleivių srautu. Planuojame, jog kitais metais keleivių skaičius didės 25 proc., skrydžių – 5 proc., o 2013 m. – atitinkamai 12 proc. ir 8 proc.“

„Skaičiuojame penkiasdešimt oro uostų, iš kurių ir į kuriuos galės vykti keleiviai iš Vilniaus. Dalis tų krypčių yra sezoninės“, - sakė TVOU komercijos vadovas Simonas Bartkus.

2012 m. numatomos 7 naujos skrydžių kryptys: nuo kovo – kasdien į Berlyną, 3 kartus per savaitę į Paryžių (Beauvais oro uostas) ir Karlsrūhę/Baden-Badeną. Kovo pabaigoje Vilniaus oro uostas kasdieniais skrydžiais bus tiesiogiai sujungtas su jau trečiuoju Maskvos oro uostu – Šeremetjevo. Gegužės mėnesį bus atidaryti skrydžiai po du kartus per savaitę į Bergeną, Oslą (Stanjefordo oro uostas) ir Liverpulį.

Planuojama, kad greta vykdomų reguliariųjų skrydžių, išsiplės ir atostoginių skrydžių žemėlapis: iš TVOU tiesioginiais skrydžiais bus galima pasiekti Faro (Portugalija), Malagą (Ispanija), Larnaką (Kipras), Rijeką (Kroatija), taip pat Koso (Graikija) ir Sicilijos (Italija) salas. Taip pat kitais metais iš TVOU bus keliaujama dažniau ir didesniais lėktuvais į Frankfurtą, Taliną, Londoną (Lutono oro uostas), Eindhoveną, Donkasterį (Šefildo oro uostas) ir Korką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją