„Išgirdus tokį keleivio pranešimą, apie tai informuojama orlaivio įgula, kuri sprendžia, ar taip „pajuokavusį“ keleivį priimti skrydžiui. Apie tai pranešama ir policijai. Jei orlaivio vadas nusprendžia, kad keleivis negali skristi, jo kelionė dar neprasidėjusi baigiasi Vilniaus oro uoste”, - pasakoja TVOU Aviacijos saugumo departamento direktorius Ričardas Martinaitis.

Pasak jo, tokie incidentai oro uoste be to, turi ir ilgalaikes pasekmes. Jei asmuo panorės įsidarbinti oro uoste, ar oro uosto teritorijoje veikiančioje įmonėje, kur reikalingas specialus oro uosto leidimas, jis neturės tokios galimybės, nes jo pavardė bus tarp nepageidaujamų asmenų.

R.Martinaičio teigimu, dėl tokių incidentų ir vieno keleivio papildomos patikros skrydžiai nėra užlaikomi. Daugiausia neatsakingų pasisakymų apie pavojingus daiktus sulaukiama iš Lietuvos piliečių.

Oro uosto teritorijoje ir orlaiviuose taip pat netoleruojamas ir agresyvus neblaivių keleivių elgesys, viešosios tvarkos pažeidimai. Už tokius nusižengimus gresia administracinė atsakomybė ir baudos. Oro linijų bendrovės turi teisę atsisakyti vežti agresyviai besielgiančius ir neblaivius asmenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją