Protestuotojų prie automobilių nematyti, draudžiamoje vietoje pastatyti septyni automobiliai, tačiau protestą skelbiantys lapeliai užlipinti tik ant kelių iš jų.

„Vilniaus oro uosto administracija išvarė savo darbuotojus iš esančių šalia oro uosto automobilių stovėjimo aikštelių, todėl mes vietoje darbo esame priversti galvoti, kur turėtume pastatyti savo automobilius atvažiavę į darbą, o tai atsiliepia mūsų darbui našumui“, - rašoma minėtuose lapeliuose.

Oro uosto vadovas, šiuo metu Amsterdame viešintis Tomas Vaišvila, teigia, kad darbuotojai nepatenkinti, kad jų automobiliams stovėjimo aikštelė buvo perkelta maždaug 800 metrų nuo paties oro uosto.

„Keista. Vakar turėjome diskusiją su profsąjungos turėjome eilinį susitikimą, kur aptarėme įvairius klausimus, apie streikus niekas nieko nepasakojo. Man labai keista būtų, jei kažkas kažkur streikuotų“, - teigė T. Vaišvila.

„Apie piketą nesame informuoti. Diskusija vyksta kurį laiką, ir ji vyks. Artimiausiomis savaitėmis turėtų būti rastas sprendimas, kur darbuotojams skirta aikštelė galėtų būti įrengta arčiau darbo vietos“, - sakė ir oro uosto atstovė spaudai Gabrielė Vasiliauskaitė.

Anot jos, darbuotojams dar pernai buvo įrengta nauja, 110 vietų, apie 700-800 metrų nuo administracijos pastato esanti automobilių stovėjimo aikštelė, kuria jie naudojasi nuo balandžio vidurio. Ankstesnė aikštelė, kuria naudojosi darbuotojai, yra išnuomota.

„Oro uostui, kelis kartus sumažinus mokesčius oro bendrovėms, dėl ko padaugėjo skrydžių ir stipriai išaugo keleivių skaičius, svarbu didinti neaviacines pajamas. Nes didžiausiais dėmesys skiriamas keleivių aptarnavimui ir jų srauto per TVOU didinimui“, - sako G. Vasiliauskaitė.

Iš automobilių stovėjimo aikštelių nuomos 2008 m. TVOU gavo apie 950 tūkst. Lt pajamų, 2009 m. šios pajamas augo iki 980 tūkst. Lt, 2010 m. augo dar daugiau – iki 1,422 mln. Lt. 2011 m. iš aikštelių nuomos planuojama uždirbti apie 1,8 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją