Kaip DELFI teigė sostinės savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktorius Virginijus Pauža, viešųjų pirkimų konkursus ketinama skelbti artimiausiu metu: tilto tvarkytojų paieškas ketinama pradėti jau antroje šio mėnesio pusėje, o gatvės rekonstrukcijos konkursas turėtų startuoti liepos viduryje. Tiesa, tam dar reikia formalaus miesto tarybos pritarimo – jį tikimasi gauti jau ateinantį pirmadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

Anot V. Paužos, darbai turėtų trukti maždaug 18 mėnesių. Esą bus ribojamas eismas, tačiau transporto arterijos tai neturėtų užkimšti. „Bus dalinis ribojamas, nukreipiant srautą į priešpriešinę eismo juostą, išlaikant dvipusį eismą“, - aiškino pašnekovas.

Bendra numatoma projekto vertė – daugiau kaip 46 mln. litų. Gatvės rekonstrukcijai ketinama išleisti iki maždaug 36,6 mln. litų, tilto tvarkymui numatyta per 9,7 mln. Lt. Už šiuos pinigus, anot V. Paužos, bus rekonstruojamos tilto konstrukcijos, atnaujinama asfalto danga, platinama gatvė, įrengiamas gatvės apšvietimas ir lietaus kanalizacija. Savivaldybė planuoja, kad pabaigus visus darbus pastebimai pagerės eismo sąlygos ir automobiliu pralaidumas.

Nemažą dalį projekto įgyvendinimui reikalingų lėšų savivaldybė viliasi gauti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, tačiau dalį pinigų teks skirti ir iš miesto kišenės. Anot V. Paužos, apie tikslesnes sumas bus galima kalbėti tuomet, kai įvyks viešųjų pirkimų konkursai ir bus žinomos konkrečios darbų kainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją