Kaip teigiama komiteto pranešime, sprendimas rėmėsi įgyvendinančiosios institucijos Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) 2011 m. kovo 2 d. pateiktu siūlymu komitetui. CPVA nustatė pažeidimų, taip pat nebuvo iki galo pasiektas įgyvendinimo tikslas, nes viešosios elektroninio bilieto bei keleivių informavimo paslaugos, kaip jos aprašytos dokumentuose, teikiamos tik iš dalies, iki galo neišnaudojamos sukurtos infrastruktūros galimybės, nesukurtas tinkamas sąveikumas tarp projekte dalyvavusių miestų.

Sprendime numatyta pareikalauti iš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos per 60 kalendorinių dienų grąžinti sumokėtų lėšų dalį, kuri sudaro 4 799 246, 68 Lt. Sprendimas įsiteisės po jo paskelbimo „Valstybės žiniose“. Grąžintos lėšos bus pervestos į valstybės iždą.

Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos diegimo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse projektui buvo skirta 2005 m. Planuota projekto vertė viršijo 20 mln. Lt, t.y. 15 mln. Lt sudarė Europos Sąjungos ir bendrojo finansavimo lėšos ir 5,5 mln. Lt – pareiškėjo indėlis. Projektas turėjo būti baigtas įgyvendinti 2007 m. vasarą, tačiau buvo stipriai vėluojama vykdant projektą, ir projekto baigimo terminas projekto vykdytojo prašymu buvo kelis kartus pratęstas, siekiant sudaryti savivaldybėms galimybę iki galo sukurti funkcionalią, tinkamai veikiančią, tarp miestų suderintą elektroninio bilieto sistemą. Galutinis projekto tikslų pasiekimo terminas buvo 2010 m. gruodžio pabaiga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją