„Yra ne vienas (partneris – DELFI), šiuo metu vedame diskusijas ir derybas. Dar kol kas neatsakysim“, - žurnalistams sakė A. Zuokas, paprašytas įvardinti prie „airLITUANICA“ steigimo prisidėsiančius verslininkus.

Paklaustas, ar vienas iš partnerių – Latvijoje prieštaringai vertinamas „airBaltic“ akcininkas Bertoltas Flickas, meras teigė, jog su šiuo verslininku derybos nutrūko.

„Su juo mes turėjome derybas praėjusiais metais ir šių metų pradžioje, bet ne“, - sakė A. Zuokas, paklaustas, ar „airLITUANICA“ partneriu bus B. Flickas.

Meras pripažino, jog nei savivaldybė, nei būsimieji jos partneriai neturi nė vieno nuosavo lėktuvo. Tačiau A. Zuokas to nesureikšmina.

„Lėktuvų pilnas pasaulis – nuvažiavot ir nusipirkot“, - nusijuokė sostinės galva.

Pagal planuojamą „airLITUANICA“ struktūrą, savivaldybei priklausys blokuojantis 34 proc. įmonės akcijų paketas, neįvardintam partneriui iš Lietuvos – 17 proc. Likę 49 proc. tektų taip pat neįvardintiems užsienio verslininkams. Tiesa, jų dalis gali pakisti ir sudaryti 51 proc. – kontrolinį paketą. Tokiu atveju, savo dalį turėtų sumažinti arba savivaldybė, arba privatūs investuotojai iš Lietuvos.

A. Zuokas prognozuoja, kad pirmasis „airLITUANICA“ reisas gali įvykti jau kitų metų pavasarį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)