Pirmasis savivaldybės tikrintas objektas buvo kavinė sostinės senamiestyje, tačiau įtarimai nepasitvirtino – ten paklotas grindinys nė iš tolo nepanašus į tą, kuris dingo rekonstruojant Gedimino prospektą. O į Vievį atvykę savivaldybės specialistai konstatavo, kad „Keturių sostinių“ kieme paklota apie 550-600 kvadratinių metrų bazalto, labai panašaus į tą, kuris iki rekonstrukcijos buvo pagrindinėje Vilniaus gatvėje.

Savivaldybės apskaitoje nėra jokių duomenų apie grindinio pardavimą „Keturių sostinių“ savininkams. Be to, tikėtina, kad dėl šio atvejo bus prašoma teisėsaugos pagalbos, mat grindinys aptiktas už Vilniaus miesto savivaldybės ribų, ne sostinės valdžios jurisdikcijoje. Tad savivaldybės specialistai „Keturių sostinių“ kieme tegalėjo užregistruoti faktą, jog čia paklotas grindinys atitinka senosios Gedimino prospekto dangos charakteristikas.

„Jeigu yra kažkokia vagystė ar dar kažkas, tai yra teisėsaugos reikalas. Matosi, kad yra analogiškos trinkelės“, - žurnalistams sakė Vilniaus savivaldybės Eksploatacijos poskyrio vedėjas Gintautas Kazimieras Niaura.

Beje, „Keturių sostinių“ iškaboje nurodyta, kad užeiga atsidarė 2006 m. – pačiame Gedimino prospekto rekonstrukcijos įkarštyje.

„Oficialių mes tokių duomenų neturime. Savivaldybė nepardavinėjo tada jokių trinkelių“, - sakė G. K. Niaura, paklaustas, ar verslininkai galėjo oficialiai įsigyti Gedimino prospekto grindinį.

DELFI primena, jog Vilniaus savivaldybė pasigedo daugiau kaip 9 tūkst. kvadratinių metrų senojo Gedimino prospekto grindinio.
Tokią žinią trečiadienį Seime pranešė meras Artūras Zuokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)