„Vyksta ikiteisminis tyrimas, kuriame mes aktyviai dalyvaujame. Bet kokie komentarai iš mūsų pusės kol kas nėra galimi, kad nepakenktume tyrimui. Patvirtinti galime, kad aktyviai dalyvaujame, aktyviai prisidedame, o daugiau komentuoti turėtų prokuratūra“, - DELFI sakė VMI Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Darius Buta.

Vilniaus apskrities VMI viršininkas Marius Žemgulis DELFI patvirtino, kad šis tyrimas – ankstesnių VMI patikrinimų taksi įmonėse tęsinys.

„Tai yra vykdyto ir šiemet vykdomo projekto tęsinys. Dabar yra Policijos departamento pradėtas ikiteisminis tyrimas. (...) Aš galiu tik tiek pasakyti, kad nustatinėjamos milžiniškos nuslėptų mokesčių sumos“, - sakė M. Žemgulis.

DELFI žiniomis, dėl VMI ir kriminalistų atliekamo tyrimo gali laikinai sutrikti dalies Vilniaus taksi įmonių veikla.

Krečia ir „Martono taksi“

DELFI žiniomis, kratos vyksta ir bendrovėje „Martono taksi“, kuri pakeitė pavadinimą į „Standart taksi".

Šią nuostolingai dirbusią bendrovę kartu su įmone „Pigus taksi“ pernai nupirko fizinis asmuo Olegas Ilčenka. Jis vadovauja bendrovei „Teletakas“, įsikūrusiai Žaliųjų ežerų g. 20 - ten pat, kur vyko VMI ir policijos pareigūnų kratos.

„Dabar esu užsiėmęs. Paskambinkit vėliau, gerai“, - tepasakė O. Ilčenka.

Žaliųjų ežerų g. 20, kur pirmadienį su policijos pareigūnais kratas vykdė VMI, registruota net 12 Vilniaus taksi firmų: „Merselita“, „Taksolitas“, „Tanagros taksi“, „Art1, taksi“, „Translota“, „Fomersis“, „Viltranpa“, „Baltic Taxi“, SDKE, „Taksi plius“, „Ekotaksi“ bei „Taksi Lux“. Dar pora įmonių, registruotu šiuo adresu, užsiima automobilių prekyba ir remontu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)