Vienkartinių troleibusų ir autobusų bilietų įsigyti nebebus galima nuo rugpjūčio 15-osios, tačiau jau nusipirktus bus galima išnaudoti iki kitų metų pirmos dienos.

Vieni dėl to, kad dar nespėjo įsigilinti į naują bilietų sistemą ir kainodarą, kiti norėdami sutaupyti puolė pirkti užmarštin greitai turėsiančius nueiti popierinius viešojo transporto bilietus.

„Į darbą ir iš jo dažniausiai einu pėsčiomis – man tai trunka kiek daugiau nei pusvalandį. Kartais, jeigu vėluoju arba šiaip tingisi eiti, važiuoju troleibusu. Dėl to pirkti mėnesinio bilieto man neapsimoka. Dabar planuoju nusipirkti talonėlių už maždaug pustrečio šimto litų. Tiek turėtų užtekti iki metų galo. Jeigu pirkčiau pagal naująją kainodarą, toks kiekis bilietų kainuotų apie 60 litų daugiau. Nuo sausio, jeigu nebus didžiulių šalčių, galvoju visai nebesinaudoti viešuoju transportu“, – pasakojo vilnietė Veronika.

Maloniai tokiu paprastu klausimu kalbėjo „R kiosk“ darbuotoja. Pasak jos, perkančiųjų didesnius kiekius vienkartinių viešojo transporto bilietų padaugėjo.

„Daugiausiai perka po 30, 50 ir daugiau bilietų. Būtų sunku išskirti daugiausiai perkančiųjų amžiaus grupę – perka labai įvairaus amžiaus žmonės. Tiesa, gal kiek daugiau pundais įsigyja bilietėlius be nuolaidų“, – pasakojo pardavėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)