Pasirašiusios šalys įsipareigojo kartu vystyti vieną iš Vilniaus viešojo logistikos centro (VLC) dalių – Logistikos parką. Jis įsikurs 31 ha laisvos valstybinės žemės teritorijoje, netoli Pagirių gyvenvietės ir vienos iš didžiausių visame IX geležinkelių transporto koridoriuje Vaidotų skirstymo stoties. Už kitą dalį, intermodalinio (konteinerinio) sausumos terminalo sukūrimą, atsakinga ir toliau lieka „Lietuvos geležinkeliai“. Bendrovė leidimą šio terminalo statybai planuoja gauti dar šių metų lapkričio mėnesį, o statybos darbus pradėti kitų metų pirmoje pusėje.

Logistikos centro statybos darbų, kurių pradžia numatyta kitais metais, vertė apie 100 mln. lt, iš kurių 84 mln. bus skiriami iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

„Logistikos parko steigimas – tai optimaliausias būdas suteikti žemės sklypus privačioms kompanijoms, kurios, vykdydamos veiklą, uždirbtų papildomų pajamų tiek savivaldybės, tiek Lietuvos biudžetui, tiek bendrovei „Lietuvos geležinkeliai“. Be to, įrengus tokį parką sudarysime geresnę aplinką investuotojams – bus parengta infrastruktūra kompanijoms įsisteigti paruoštuose sklypuose“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Artūras Zuokas ir bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" generalinis direktorius Stasys Dailydka pasirašo sutartį dėl Vilniaus Logistikos parko steigimo
Parke bus vykdomos ūkinės komercinės veiklos, susijusios su transportu, logistika, prekių paskirstymu įvairių operatorių komerciniais pagrindais. Remiantis galimybių studijos atliktais skaičiavimais, logistikos parko nauda per projekto gyvavimo laikotarpį, tai yra per 30 metų, sieks iki 340 mln. Lt. Parko veiklos pradžiai „Lietuvos geležinkeliai“ skirs 470 tūkst. litų, vėliau lėšos veiklai planuojamos iš investuotojų ir Europos Sąjungos.

Vilniaus logistikos parko plėtra numatyta keliais etapais – pirmame etape bus pastatytas terminalas su visa reikalinga komunikacijų infrastruktūra, kituose etapuose – suformuoti žemės sklypai, skirti operatorių komercinei veiklai – sandėliavimo, krovimo, muitinės, automobilių saugojimo, draudimo ir kitoms paslaugoms. Šiuo metu rengiami teritorijų planavimo ir poveikio aplinkai vertinimo dokumentai, o kitų metų pradžioje prasidės techninio projekto rengimo ir infrastruktūros statybos darbai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją