Informaciją suteikusios DELFI skaitytojos teigimu, lėktuvą Varšuvos oro uoste pasitiko būrys greitosios pagalbos automobilių bei gaisrinių, tačiau nusileidimas įvyko sklandžiai, nukentėjusių nėra.

DELFI apie įvykį pasiteiravus oro uosto darbuotojos, ši atsakė, kad "kitos informacijos neturime, tik tiek, kad lėktuvas nukreiptas į Varšuvą".

"Truputį vėluodamas nusileido lėktuvas iš Frankfurto, iš Talino lėktuvas atskrido netgi keliomis minutėmis anksčiau - jiems nusileisti rūkas nesutrukdė. Kai tuo tarpu dabar Varšuvos oro uoste išlaipinti Vilniuje turėję nusileisti keleiviai nežino, koks bus jų tolimesnis likimas. Sklando kalbos, kad gal bus reisas į Rygą, bet niekas neaišku",- savo nuogąstavimais dalinosi DELFI skaitytoja, nesulaukusi iš Briuselio atskristi turėjusių artimųjų.

DELFI kalbintas Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla paaiškino, kad "sugedo lėktuvo sparno mechanizacija ir leistis Vilniaus oro uoste būtų buvę nesaugu, nes yra per trumpas nusileidimo takas. Tad lėktuvo pilotai priėmė sprendimą leistis Varšuvoje, kur pakilimo takas yra ilgesnis. Šiuo metu lėktuvas saugiai nusileido Varšuvos oro uoste."

Savo tapatybės nepanorėjusio atskleisti Vilniaus oro uosto darbuotojo teigimu, "Orlaivis buvo pasirengęs nusileisti, tačiau įgula pastebėjo, jog nepilnai veikia užsparniai, todėl apsuko ratą aplink Vilnių, bandydami pakartotinai išskleisti užsparnius. Nepavykus, įgula nusprendė pasirinkti ilgiausią taką, koks yra įmanomas aplink Vilnių, tai būtų Varšuvos oro uosto takas. Orlaiviui nepavykus išskleisti užsparnių, leidimosi greitis būna itin didelis - daugiau nei 300km/h, todėl ir stabdymo kelio reikia perpus ilgesnio. Varšuvoje vieno iš takų ilgis yra 3.6 kilometro, o tai visu kilometru ilgesnis nei Vilniuje."

Skaitytojo teigimu, keleiviais rūpinasi "Brussels airlines" atstovybė Varšuvoje, keleiviai bus išskraidinti tranzitiniais reisais per kitus miestus ir pagal galimybes tiesiogiai.

Dėkojame DELFI skaitytojams už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)