Dėl paklausos nebuvimo benzinas "Super E10" laikinai nebetiekiamas į degalines, todėl jį gaminančių naftos perdirbimo gamyklų talpyklos jau perpildytos. Šio benzino pristatoma tik į pusę iš beveik 15 tūkst. Vokietijoje esančių degalinių, dažniausiai šalies rytuose bei pietuose.

Vokietijos vairuotojai, mėgstantys važinėti naujomis geromis mašinomis, linkę pirkti benziną A98, kuris Vokietijoje vadinamas "Super Plus", nors jis ir kainuoja brangiau. Tiekėjai vos spėja pristatyti reikiamą jo kiekį į degalines. Tuo tarpu degalų saugyklos perpildytos nepageidaujamo E10.

Naujojo benzino E10 sudėtyje yra 10 proc. bioetanolio, kuris išgaunamas iš augalų, turinčių cukraus ir krakmolo, t. y. cukrašvendrių, cukrinių runkelių, kukurūzų ir grūdų. Įvesdama reikalavimą naudoti E10 ES tikisi sumažinti naftos vartojimą ir išmetamųjų dujų emisiją į atmosferą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją