„Apsispręsta sudaryti teisines sąlygas pakeisti oro uostus į akcines bendroves: Kauno, Palangos ir Vilniaus oro uostus. Susiklosčiusi praktika ES, kuri duoda pakankamai teigiamų rezultatą ir efektyvesnį valdymą mus paskatino taip daryti, ir iš mūsų patirties atrodo, kad akcinės bendrovės valdymas yra lengvesnis ir galima tikėtis geresnių rezultatų“, - po pasitarimo žurnalistams sakė Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius.

Dar šių metų gegužę svarstant šį klausimą parlamentarai nuogąstavo, kad oro uostus pavertus į akcines bendroves, galėtų iškilti grėsmės nacionaliniam saugumui.

„Bet kokiu atveju siūloma išlaikyti (oro uostus) kaip svarbius nacionaliniam saugumui, ir kad visuomet sprendžiamoji galia ir valia išliktų Vyriausybės ir valstybės rankose“, - kalbėjo R. Karpavičius.

Vilniaus oro uostas pernai patyrė 8,6 mln. litų, Kauno - 1,7 mln. litų nuostolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją