Į Lietuvą atvykęs „Wizz Air“ viceprezidentas Johnas Stephensonas teigė, kad pigių skrydžių bendrovei įsikūrus ir Lietuvoje, šalyje sukurta 500 tiesioginių ir netiesioginių darbo vietų bei investuota 160 mln. dolerių. Pernai metais į šalį ir iš šalies su šiomis oro linijomis keliavo 250 tūkst. žmonių. Tikimasi, kad 2012 m. keleivių skaičius Vilniaus oro uoste su „Wizz Air“ kompanija padidės 50 proc. – iki 0,5 mln. keleivių. „Taip pat viliamės, kad prisidėsime prie Vilniaus oro uosto veiklos augimo ir jis šiemet pasieks 2008 m. lygį“, - kalbėjo svečias.

Pigių skrydžių bendrovės, kuri siūlo skrydžius į 27 šalis, atstovas prasitarė, kad žiemą Lietuvoje galima tikėtis ir daugiau naujų skrydžių. „Kaip tik svarstome ir planuojame šiuos dalykus. Galvojame, pavyzdžiui, apie daugiau skrydžių tarp Vilniaus ir Didžiosios Britanijos miestų“, - kalbėjo oro linijų viceprezidentas.

Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė teigė, kad naujai paskelbti skrydžiai turėtų pasiteisinti ir būti užpildyti. Pašnekovė džiaugėsi galėdama atskleisti paskutinius statistinius duomenis apie turizmą Lietuvoje. Šių metų pirmojo ketvirčio rezultatai rodo, kad per pirmuosius tris mėnesius Lietuvoje apgyvendinimo viešbučiuose rodiklis išaugo 13,3 proc. „Mūsų optimistiškiausios prognozės buvo 10 proc.“, - teigė turizmo departamento vadovė.

Pirmąjį šių metų ketvirtį taip pat pastebimas 15 proc. turistų augimas. „Pernai turėjome 1,8 mln. turistų. Jei šiemet augimo tempas bus ir toliau toks spartus, gali būti, kad metų pabaigoje sulauksime taip norimo 2 mln. turistų skaičiaus“, - vylėsi R. Balnienė.

Paprašyta pakomentuoti turizmo tendencijas šalyse, kur bus siūlomi nauji „Wizz Air“ skrydžiai specialistė teigė, kad per pirmuosius tris mėnesius turizmas iš Didžiosios Britanijos augo 13 proc., Norvegijos – 22 proc., Prancūzijos – 11 proc. Taip pat sparčiai daugėja turistų iš Rusijos (43 proc. padidėjimas), Latvijos (24 proc. augimas).

Kalbėdama apie skrydžių poreikius Lietuvai, Valstybinio turizmo departamento atstovė teigė, kad ypač reikėtų daugiau skrydžių iš pagrindinių Paryžiaus oro uostų. „Tyrimai rodo, kad patys paryžiečiai mielai čia atvažiuotų, jei skrydžių būtų daugiau ir jie būtų patogesni“, - aiškino pašnekovė. Taip pat daug vilčių galima dėti į turistus iš Ukrainos. „Nors susisiekimas dabar yra pakankamas, reikėtų jį ir toliau gerinti“, - kalbėjo R. Balnienė. Kaip populiarią kelionės šalį pašnekovė paminėjo ir Izraelį. „Kiek žinau, Tel Avivas yra ypač patrauklus turistams. Manau, kad jei būtų dvigubai didesni pajėgumai, jie būtų pilnai išnaudoti“, - spėliojo specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)