Kaip buvo pranešama anksčiau, Konkurencijos taryba (KT) išsiaiškino, kad 22 komerciniai bankai neteisėtai sudarė susitarimą dėl mokėjimo kortelių administravimo mokesčio. Už tai jiems skirta bendrą 5,495 mln. latų (apie 27 mln. Lt) baudą.

KT konstatavo, kad bankai ilgą laikotarpį ėmė fiksuotą abipusį mokestį už atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis priėmimą, o tai lėmė didesnį mokestį prekybininkams, kurie savo prekybos punktuose priimdavo atsiskaitymus banko kortelėmis. Susitarimas trukdė konkurencijai ir kenkė tiek mokėjimus kortelėmis priimantiems prekiautojams, tiek vartotojams. Susitarimas egzistavo dėl mokesčio, kurį bankai mokėjo už atsiskaitymą mokėjimo kortelėmis, taip pat – už bankomatų paslaugas.

Neteisėtas susitarimas galiojo nuo 2002 m. gruodžio 1d. iki 2011 m. sausio 7 d. Vieni bankai buvo prisijungę prie susitarimo ilgiau, kiti – trumpiau.

Didžiausios baudos skirtos „Swedbank“ – 2,83 mln. latų (13,8 mln. Lt) ir „Citadele banka“ – 1,217 mln. latų (apie 6 mln. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją