Po tokių žinių Ūkio banko akcijos pirmadienį 10.30 val. Vilniaus biržoje buvo atpigusios 4,2 proc., iki 0,184 euro. Jomis pasiekta didžiausia – 33 tūkst. eurų apyvarta.

Kaip teigia Ūkio banko Finansų tarnybos vadovas Arnas Žalys, „prielaidos atidėjinių formavimui ir patys faktai įvyko šių metų sausio mėnesį, o pagal visus audito standartus metinėje ataskaitoje turime atskleisti visus svarbius įvykius, įvykusios po finansinių metų pabaigos“.

Pasak jo, atidėjiniai susiję su su nekilnojamojo turto plėtotojams išduotomis paskolomis

Ūkio bankas popiet per vertybinių popierių biržą išplatino informacija, kurioje teigiama, kad „nuostolio įvykio užfiksavimą sąlygojo pasikeitusios minėto segmento paskolų gavėjų vystomų nekilnojamo turto projektų įgyvendinimo sąlygos bei dėl jų galintys pasikeisti paskolų gavėjų pagrindinės veiklos piniginiai srautai.”

Pirmadienį, 14.53 val. duomenimis, banko akcijų kaina buvo kritusi 13,02 proc. iki 0,167 euro už akciją.

Investuotojų asociacija teigia, kad paprastai paskolos nenuvertėja per dieną ir mano, kad aplinkybes turėtų aiškintis Lietuvos bankas.

„Paprastai paskolos nenuvertėja per dieną, tačiau „Deloitte Lietuva“ auditorių ir Ūkio banko vadovų parašai patvirtina, kad šio nuostolio nereikėjo traukti į 2011 metų rezultatą, kai Ūkio banko grupė uždirbo 1,1 mln. litų pelno. Dėl to, ar daugiau nei 10 proc. Ūkio banko nuosavo kapitalo siekiantis nuostolis nėra esminis įvykis, galintis turėti įtakos akcijų kainai, turėtų spręsti Lietuvos bankas“, - sakė Investuotojų asociacijos valdybos narys Tomas Pilipavičius.

Ūkio banko grupės nuosavas kapitalas 2011 metų pabaigoje siekė 481,4 mln. litų, o banko kapitalizacija buvo 176,7 mln. litų. Banko įstatinis kapitalas yra 345,824 mln. Lt.

Praėjusiais metais Ūkio bankas patyrė 4,6 mln. Lt neaudituoto grynojo nuostolio. Banko grupės pelnas siekė 1,1 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)