Bendra šių projektų vertė viršija 66 mln. Lt, o juos įgyvendinant numatyta sukurti ne mažiau kaip 219 naujų darbo vietų.

„Džiaugiamės, kad solidžių užsienio investuotojų sulaukia ne tik Vilnius, bet ir Kauno regionas. Pažymėtina, kad pernai visi septyni į Lietuvą pritraukti gamybos sektoriaus investuotojai pasirinko mažesnius miestus, tokius kaip Alytus, Raseiniai ir kitus. Investicijos regionuose sudaro puikią galimybę jų gyventojams dirbti, uždirbti ir gyventi geriau Lietuvoje“, – sakė ūkio viceministras Daumantas Lapinskas.

Kaip nurodo ministerija, vykdant 60,7 mln. litų vertės „Call Credit“ investicijų projektą bus įsteigtas informacinių technologijų centras, kuris prižiūrės visuose „Call Credit“ padaliniuose įdiegtų IT sistemų techninę būklę ir užtikrins patikimą jų apsaugą. Planuojama, kad iki 2014 metų pradžios naujajame „Call Credit“ IT centre bus įdarbinta ne mažiau kaip 204 darbuotojai, daugiausia – IT specialistų.

„Dematic Group“ projekto vertė – beveik 5,5 mln. litų. Jos antrinė bendrovė „Dematic Kaunas“ sukurs 15 naujų darbo vietų aukštos kvalifikacijos inžinieriams: elektros, automatizavimo ir procesų kontrolės specialistams. „Dematic Kaunas“ siūlo modernius sandėlių įrengimo ir eksploatavimo sprendimus transporto bei logistikos įmonėms.

Bendra per pastaruosius kelis mėnesius paskelbtų Kaune įgyvendinamų investicinių projektų vertė siekia beveik 81 mln. litų. Įgyvendinant projektus numatyta sukurti ne mažiau kaip 279 naujas darbo vietas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją