Stebėtojų manymu, Vokietijos politikai baiminosi, kad Paryžius mėgins taip primesti visai euro zonai nuosavą aktyvios valstybinės pramoninės politikos modelį, kurį Vokietija vertina kaip gana neefektyvų, praneša "Finmarket", remdamasi A. Merkel interviu žurnalui "Stern".

Berlyno vertinimu, eurovyriausybei reikės susitelkti į fiskalinės, finansinės ir socialinės politikos euro zonoje derinimą ir, kiek įmanoma, sinchronizavimą. Kaip konkretų pavyzdį, Vokietijos kanclerė pateikė pensinio amžiaus nustatymo problemą. Pasitraukimo į pensiją momentas "turi būti svarstomas atsižvelgiant į vidutinę gyvenimo trukmę konkrečioje šalyje. Kitaip visos finansinės lėšos bus skirtos pensijoms išmokėti ir nieko neliks svarbioms investicijoms į ateitį".

Be to, kanclerė kategoriškai atmeta idėją grįžti prie Vokietijos markės. "Jokio grįžimo prie markės nebus", - pareiškė A. Merkel, pabrėždama, kad Vokietija išlieka ištikima eurui ir darys visa, kas įmanoma, kad būtų palaikoma stabili Europos valiuta. Kanclerė teigė suprantanti žmonių susirūpinimą dėl savo pinigų, tačiau išsakė įsitikinimą, kad Vokietijai užteks jėgų įveikti situaciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją