Kompanijos ABB prezidentas ir vadovas Baltijos šalims Bo Henrikssonas skaičiuoja, kad centras pradėtų veikti kasmet įdarbindamas po 30 inžinerijos specialistų, apie tai trečiadienį buvo kalbama per susitikimą su premjeru Andriumi Kubiliumi.

„Kalbėjome apie mūsų verslą Lietuvoje, investicijų perspektyvas, - sakė B. Henrikssonas. - Šiuo metu mes jau dalyvaujame Lietuvos energetikos rinkoje, tiekiame pastotes, elektros įrangą, dalyvaujame pramonės projektuose ir dabar turime stiprinti inžinerines kompetencijas.“

Anot jo, per susitikimą su Vyriausybės vadovu buvo pristatyti įmonės planai Lietuvoje kuriamame inžinerijos centre įdarbinti po 30 specialistų kasmet artimiausiais metais.

Premjero patarėjas Mykolas Majauskas patvirtino, kad susitikimo metu buvo kalbėta Lietuvoje planuojamą steigti ABB inžinerijos centrą, orientuotą į paslaugų eksportą, ir tai, kad įmonė šiuo metu dairosi jam vietos.

„Kiekvienais metais tikimasi augimo po 30 inžinerijos specialistų, kurie būtų orientuoti ne tik į Lietuvos rinką, bet ir į eksportą, o Lietuvoje, kaip matome iš kitų šalių pavyzdžių, būtų sėkmingai plėtojamas paslaugų eksportas“. - dėstė M. Majauskas.

Nori liberalesnio Darbo kodekso ir talentų

Pasak jo, su užsienio investuotoju buvo kalbėta ir apie iššūkius su kuriais susiduriama plėtojant veiklą Lietuvoje.

„Kalbėjome apie tai, kad šiais laikais moksleiviai, studentai, pasirinkdami specialybę turėtų žiūrėti ne tik į teisę ir ekonomiką, bet ir į inžinerijos sritis, nes kvalifikuoti inžinieriai tokiose bendrovėse gauna apie 2 tūkst. eurų per mėnesį atlyginimą, iš tikrųjų, tai yra pakankama paskata rinktis tokią specialybę, nes yra perspektyvų ir poreikis tokiems specialistams Lietuvoje yra“, - apie susitikimo metu kalbėtas temas pasakojo M. Majauskas.

Be to, anot premjero patarėjo, ABB atstovai B. Henrikssonas ir Kęstutis Jablonskis minėjo ir Darbo kodekso liberalizavimo būtinybę.

Bendrovės atstovų susitikimas su premjeru A. Kubiliumi vyko abipuse – Vyriausybės ir įmonės – iniciatyva. ABB bendrovės metinė apyvarta Lietuvoje pernai siekė 55 mln. litų.

Lietuvoje veikiančios bendrovės ABB savininkė iki 2015-ųjų pabaigoje planuoja baigti tiesti Lietuvos ir Švedijos elektros jungtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)