Kaip rašo „Verslo žinios”, mažieji aludariai siekia, kad Žemės ūkio ministerija į naująjį Alaus reglamentą įtrauktų nuostatą dėl alaus, pagaminto taikant „high gravity” technologiją, ženklinimo kaip alaus gėrimą.

Kaip nurodo Mažųjų alaus daryklų asociacijos vadovė ir bendrovės „Kauno alus” generalinė direktorė Lina Šileikienė, taikant vadinamąją pagreitintą technologiją „high gravity” pagaminti alų galima per 17-19 parų – pagaminama alaus bazė ir tada skiedžiama tam tikru būdu paruoštu vandeniu. O vedant pagal klasikinę technologija alus fermentuojamas, gamyba užtrunka 2-4 mėnesius.

Kaip teigia Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas, „high gravity” technologija yra taikoma visame pasaulyje ir ji niekaip neišskiriama jokiais reglamentais, tokių produktų nereikalaujama specialiai ženklinti.

Pasak jo, toks ženklinimas diskriminuotų Lietuvos aludarius prieš bet kokį importinį alų. Taip pat, pasak jo, kalbos apie alaus skiedimą yra visiška nesąmonė, nes vanduo ir taip sudaro apie 95 proc. alaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)