Vienintelis įmonių akcininkas „Star Team Group” įpareigojo įmonių vadovą Martyną Laivį reikiamus dokumentus Vilniaus apygardos teismui pateikti iki antradienio.
Anot įmonės, teismui pateikus pareiškimus dėl bankroto bylų iškėlimo, „Star1 Airlines" ir „Star Holidays" kreditoriai bus informuoti apie jų reikalavimų pareiškimo tvarką ir terminus.

Įmonė iki šiol nepaskelbė, kiek yra pardavusi bilietų reguliariaisiais skrydžiais.

Bendrovės atstovė spaudai Jūratė Rupšienė DELFI patvirtino, kad bendrovė neketina atnaujinti skrydžių. Nuo kitų papildomų komentarų susilaiko, kol iš užsienio negrįžo M. Laivys. Lietuvoje jis turėtų būti pirmadienį.

Nors bendrovės tinkalapyje vis dar galima rinktis kelionės kryptis ir siūlomus bilietus, bendrovės atstovė sakė, kad visos mokėjimo sistemos yra išjungtos nuo rugsėjo 23 dienos ir negalima pervesti pinigų už bilietus.

DELFI primena, kad vienintelis „Star1 Airlines“ lėktuvas Dublino oro uoste yra sulaikytas nuo trečiadienio nakties. Visi iš Airijos sostinės į Vilnių turėję skristi keleiviai taip ir liko blaškytis oro uoste. Panaši istorija pasikartojo ir su keleiviais Žironoje.

Porą dienų po lėktuvo sulaikymo bendrovė bandė su kitomis kompanijomis parskraidinti keleivius, tačiau galiausiai nuo šeštadienio skrydžius sustabdė.

Sulaikytas orlaivis nėra vienintelis oro vežėjo nemalonumas. Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo dėl nesumokėtos algos vienam buvusiam darbuotojui kreipėsi bendrovė „Tavo alga“, Tarptautinis Vilniaus oro uostas bandė išsiieškoti 1,4 mln. litų įsiskolinimą bei delspinigių.

Problemų patiria ir tai pačiai grupei priklausantis kelionių organizatorius „Star Holidays“, jo išskraidintus keleivius atgal pargabenti teko draudimo bendrovei.

Naujausiais Registrų centro duomenimis, „Star Team Group“ akcijas valdo Erikas Zubrus ir Darius Šilinis. DELFI žiniomis, paskutiniu metu bendrovės akcininkų skaičius prasiplėtė iki keturių asmenų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją