Šiuo metu minimalus atlyginimas Lietuvoje yra 800 Lt prieš mokesčius arba maždaug 670 Lt po jų. Mažesnis minimalus atlyginimas Europos Sąjungoje mokamas tik Rumunijoje ir Bulgarijoje.

„Aš noriu priminti, kad atlyginimai mokami ne iš biudžeto, didžioji dalis atlyginimų yra mokami privačiame versle, o verslo yra labai skirtingo. Mes esame už tai, kad atskirose šakose, atskirose srityse, kur verslas mato galimybę susitarti su profesinėmis sąjungomis ir didinti atlyginimus, jie tai ir darytų. Tačiau mes turime įsiklausyti į verslo teiginius, jei verslas mano, jog per ankstyvas atlyginimų didinimas gali sukelti verslui problemų ir gali priversti mažinti darbo vietas“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Anksčiau dėl minimalaus atlyginimo didinimo neapsisprendė ir Trišalė taryba, kurią sudaro verslo, profsąjungų ir valdžios atstovai. Tuomet nuspręsta į Vyriausybę siųsti visų socialinių partnerių nuomones ir palikti jai apsispręsti, ką daryti su pasiūlymu bent iki 900 Lt prieš mokesčius didinti minimalią algą.

„Smulkiam verslui greitesnis atlyginimų didinimas gali būti labai ir labai rizikingas. Todėl mes tikrai negalime pasakyti visiems, jūs didinkite, nes atlyginimus mokame ne mes, Vyriausybė. Taip, yra žmonių, kurie atlyginimus gauna viešajame sektoriuje, bet didžioji dalis gauna atlyginimus dirbdami privačiame sektoriuje. Tai mums pasakyti didinkite atlyginimus ir žiūrėti, kaip daliai verslo tai sukelia dideles problemas, būtų neatsakinga“, - svarstė premjeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją