Pasak renginį organizavusio Investuotojo forumo, pilietine akcija „Šioje šalyje nėra vietos „šešėliui“, pavadinta pagal žinomą Holivudo kino filmą, siekiama dar kartą atvirai pademonstruoti, kokią žalą šešėlis neša visuomenei.

„Organizuojame pilietinį judėjimą, nes norime viešai ir garsiai kalbėti apie tai, kad šešėlinė ekonomika ir mokesčių vengimas kenkia, pažeidžia visuomenės ir kiekvieno jos nario interesus“, - sako Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė. Anot jos, VMI apskaičiavo, kad 2012 metais sausio-kovo mėnesiais nesumokėtų mokesčių suma Vilniaus apskrityje gali siekti 23 mln. litų. Už šiuos pinigus valstybė galėtų nupirkti 29 autobusus, 46 modernius gaisrinės automobilius, atsodinti 9,2 tūkst. hektarų iškirsto miško, įrengti 288 krepšinio aikšteles arba apšviesti Vilniaus gatves 646 dienas.

Skaičiuojama, kad vien 10 vidutinių Lietuvos įmonių, mokančių atlyginimus vokeliuose, per metus gali nuslėpti 2 mln. litų mokesčių. Už šiuos pinigus būtų galima nupirkti 800 lovų seneliams, gyvenantiems ilgalaikės globos namuose, apie 2 tūkst. žmonių, netekusių savo artimųjų, gautų laidojimo pašalpą, o daugiau kaip 11 tūkst. našlaičių gautų jiems priklausančią našlaičio pensiją.

Planuojama, kad po pilietinės akcijos „Šioje šalyje nėra vietos „šešėliui“ Lietuvos verslininkai Vyriausybėje pasirašys „Skaidraus verslo deklaraciją“, kuria įsipareigos laikytis skaidraus verslo principų ir bendradarbiauti su valstybės institucijomis formuojant nepakantumą šešėlinei ekonomikai. Be Investuotojų forumo šią deklaraciją pasirašys Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos, Lietuvos verslo konfederacijos atstovai, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Žinių ekonomikos forumas ir asociacija „Infobalt“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (904)