„Tikrai nesutinku su kokiais nors vertinimais, kad štai netikėtai užgriuvo antroji naktinė mokesčių reforma, nes išties yra įvestas tik vienas naujas mokestis – tai prabangaus nekilnojamo turto mokestis”, - Lietuvos radijui nurodė ministras primininkas.

Primename, kad Seimas apmokestino 1 proc. brangesnį nei 1 mln. Lt nekilnojamąjį turtą, tačiau nepavyko apmokestinti galingų automobilių ir palūkanų, kaip buvo planuota. Buvo keičiama ir žemės apmokestinimo tvarka, sumažinti pervedimai į pensijų fondus, apmokestintos laikmenos, padidinti mokesčiai už išteklius. 2-3 kartus didėjo ir kelių naudotojo mokestis.

Premjeras taip pat teigia, kad tai, jog Seimas aktyviai keitė biudžetą rodo ne nepritarimą Vyriausybei, o normalias diskusijas, kurios yra būdingos demokratinėse valstybėse.

„Aš manau, kad yra gerai, kai diskusijos dėl vienokių ar kitokių labai svarbių finansinių dalykų vyksta ir Seime. Esame parlamentinės demokratijos valstybė ir labai dažnai kaip tik galime jausti nemažą esminių diskusijų deficitą tame pačiame parlamente. Jeigu palyginsime mūsų Seimą su JAV Kongresu, pamatysime, kad pas mus tokių diskusijų yra vis dar ženkliai mažiau negu tame pačiame JAV Kongrese”, - nurodo premjeras.

Pasak jo, artimiausi planai - atlaikyti potencialiai galimą Europos, euro zonos ekonomikų sulėtėjimą, galimas sumaištis, kylančias tarptautinėse finansų rinkose.

„Tos grėsmės visiškai nepriklauso nuo mūsų, jos kyla iš tikrai pakankamai gilių euro zonos problemų. Finansinės sistemos stabilumo garantavimas lieka vienu iš svarbiausių prioritetų esant tokiai neramiai situacijai”, - teigia premjeras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją